реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальних провадженнях, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами умисного неподання суб’єктами декларування відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

8-2 Про це повідомляють у Черкаській місцевій прокуратурі.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадові особи, проходячи службу в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, будучи суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в установленому порядку умисно не подали річну декларацію за формою, що визначена Національним агентством з питань запобігання корупції.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 Демократія 18.02.2018 12:45
Цитую ЧІПБ:
Повідомляємо, що, згідно діючого законодавства, особи, які були звільнені у 2016 році зобов’язані надати е-декларації до НАЗК за останній рік роботи. 4 особи, які не подали е-декларації до НАЗК (з невідомих причин), перебували на посадах викладачів та водіїв.

Якщо ті особи були звільнені, то які претензії до ЧІПБ? Вони ж вже там не працюють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 ХХ 18.02.2018 08:02
Гади. Порушують закони. Чому?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ЧІПБ 17.02.2018 20:27
Повідомляємо, що, згідно діючого законодавства, особи, які були звільнені у 2016 році зобов’язані надати е-декларації до НАЗК за останній рік роботи.
Інститут надав інформацію щодо осіб, які не подали е-декларації у встановлені законодавством терміни до НАЗК. Також ці особи при звільненні були під розпис та додатково письмово повідомлені про обов’язкове подання е-декларацій.
4 особи, які не подали е-декларації до НАЗК (з невідомих причин), перебували на посадах викладачів та водіїв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Перехожий 17.02.2018 20:17
Цікаво. Рядові пожежники потіли малювали декларації, бо не дай бог НЗК і корупція. А полковники й не чухаються.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100