реклама

реклама

У лютому поточного року господарським судом Черкаської області задоволено черговий позов Черкаської місцевої прокуратури про зобов’язання товариства звільнити та повернути державі земельні ділянки в адміністративних межах Кумейківської сільської ради Черкаського району площею 48 га,  вартістю понад 1,5 млн. гривень, які незаконно використовувалися за удаваним правочином.

Установлено, що суб’єкт господарювання, замість укладення з Головним управлінням Держгеокадастру в Черкаській області договору оренди землі, як єдиного правовстановлюючого документу, передбаченого чинним законодавством для вказаного виду відносин, отримав землю в користування від сільської ради, яка взагалі не мала повноважень на її розпорядження.

8-2

Внаслідок задоволення судом позовних вимог прокурора незаконному користувачу належить звільнити земельну ділянку та повернути державі для подальшого ефективного розпорядження нею.

Нагадаємо, у грудні 2017 року господарським судом Черкаської області задоволено аналогічний позов прокурора про повернення державі земельних ділянок в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району площею 34 га,  вартістю понад 900 тис. гривень.

Про це інформує прес-служба прокуратури області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Думка 21.02.2018 11:56
Не повинні брехливі чиновники з Геокадастру розпоряджатись землею, яку навіть не бачили. Землею мають розпоряджатися органи місцевого самоврядування та держадміністрац ії на місцях.Люди чекають, що депутати приймуть відповідні зміни до земельного законодавства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Землекористувач 20.02.2018 22:49
Навіщо прокуратура зазначає вартість земельних ділянок, адже вони не вибували із власності держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100