реклама

реклама

У Черкаському державному технологічному університеті студентам показали знаменний фільм «Кіборги» – про оборону Донецького аеропорту. Символічним цей захід став завдяки участі бійців Української добровольчої армії: керівника ГО «Державницька ініціатива Яроша» Андрія Шараскіна з позивним Богема, начальника штабу Української добровольчої армії Сергія Ільницького «Сокола», командира 8-го окремого батальйону УДА Андрія Гергерта «Червня». Вони є прототипами кількох героїв фільму.

DSC1463

Про це повідомляють в облдержадміністрації.

– Те, що ви побачите на екрані, переконаний, змусить поглянути на деякі речі зовсім інакше, – звернувся до студентів на початку заходу перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Справжні Герої – поміж нас. І саме на прикладах таких хлопців і дівчат, на міцності духу, відданості традиціям, вірі в Бога, в себе, побратимів і Україну й будується міцна українська нація.

– Ми живемо на найкращій у світі землі й маємо це цінувати, – мовив до молоді Андрій Гергерт. – Дивлячись стрічку, спробуйте уявити себе на місці тих хлопців. Та й у цілому тих, котрі вже 4-ий рік поспіль відстоюють кордони нашої країни. Цінуйте все те, що вас оточує, людей, які поблизу вас, щоб життя не минуло марно. І завжди пам’ятайте: ми – потужна нація. Вірте в себе, ставте перед собою амбітні цілі та здобувайте їх.

– Відзначаємо вже четверту річницю відтоді, як сталися трагічні події на Майдані, – сказав Андрій Шараскін. – Тоді для всього світу очевидними стали кілька речей, зокрема й те, що українці раптово піднялися і без зброї, лише на потужному відчутті пуповинного зв’язку, почали відстоювати власні цінності. І нині ми дійсно живемо у величний час, коли народжуються нові герої, справжні патріоти.

Андрій Шараскін розповів про те, що вони разом зі сценаристкою фільму Наталкою Ворожбит кілька місяців у 2015-му їздили та спілкувалися з очевидцями подій. «Цей фільм майже повністю правдивий, – каже Богема, – Це не хроніка, а художній твір, переосмислений та поданий в авторському виконанні. Тому не варто шукати в ньому документовані підтвердження імен, бачень, послідовностей подій. Це – фільм про звичайних людей зі своїми проблемами. У ньому – історії і правдиві чіткі тексти, на яких багато побудовано».

Боєць 90-го окремого батальйону, який також воював у період оборони аеропорту, Олександр Тимошенко з позивним Павук висловив вдячність за можливість показу стрічки студентам та зауважив:

– Коли занедужують батьки чи діти, ми не можемо лишити одне одного. Виліковуємо їх та продовжуємо жити далі. Так само і з нашою країною: нині час, коли Україна трішки хворіє, і ми зобов’язані її вилікувати.

«Кіборги. Герої не вмирають» – український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Кінострічка є одним із переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно.

Зйомки розпочалися 9 лютого 2017 року. Знімальний майданчик розташований у селі Крюківщина Київської області. Частина матеріалу відзнята в Чернігівській області: на Гончарівському полігоні відтворили сцени танкових боїв, а на злітно-посадковій смузі запасного Чернігівського аеродрому – екстер’єр аеродрому.

DSC1400

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100