26 лютого мобільний оператор Vodafone Україна та Черкаська міська рада підписали Меморандум про співпрацю в напрямку створення сприятливих умов для соціального, економічного та культурного розвитку міста Черкаси. Домовленість передбачає відкриття інноваційного туристичного маршруту в рамках проекту VodafoneSmartRoutes.

b1a8c1cf-chernovtsi

Меморандум підписали міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та технічний директор Vodafone  Україна, регіон Центр, Сергій Скрипніков.

Бондаренко Водафон 2 У Меморандумі визначено зобов'язання сторін щодо підготовки, запуску та підтримки туристичного маршруту, а також передбачено розвиток співпраці у залученні інноваційних технологій для розвитку туристичної інфраструктури міста.

«Подібні проекти – це ще одне підтвердження соціально відповідального бізнесу і є прикладом спільного намагання влади і бізнесу робити корисні й цікаві речі для громади, розвивати своє місто», – зауважив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

«Впевнений, що співпраця буде успішною і ми зможемо реалізувати ініціативи, які покращують якість життя, роблять міста розумними і зручними для гостей і городян. Завдяки проекту VodafoneSmartRoutes сучасні інформаційні технології, зокрема, послуги 3G та 4G інтернету, допомагають розвивати інформаційну інфраструктуру українських міст та покращувати їх туристичну привабливість», – додав технічний директор Vodafone Україна, регіон Центр, Сергій Скрипніков.

Розумна туристична стежка у Черкасах доповнить карту інноваційних міських маршрутів Vodafone Україна – VodafoneSmartRoutes.

Черкаси стануть шостим містом на мапі проекту. Подібні маршрути уже є у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді, Львові та користуються неабиякою популярністю серед туристів та місцевих мешканців.

Усі маршрути  прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршрутах встановлюються безпосередньо біля пам'яток, а стрілки вказують шлях до наступної локації.

У Черкасах передбачено встановити таблички біля 30 об'єктів, серед яких "Блакитний палац", "Громадський банк" (редакція газети "Черкаський край"), "Перша міністерська чоловіча гімназія" (музучилище), "Особняк Щербини" (Палац одружень), "Будинок Летичевського" (Будинок трауру), "Жіноча гімназія" (Палац дитячої та юнацької творчості), "Єврейська гімназія" (Художня школа ім. Д. Нарбута), обласна філармонія тощо.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об'єкта – площі, будинку, пам'ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

Мережа маршрутів VodafoneSmartRoutes

Мережа включає п’ять маршрутів – у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді та Львові.

Детальніше про маршрути ТУТ.

b1a8c1cf-xerson

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100