реклама
Sucurity Police

реклама

У п’яти районах Черкащини – Звенигородському, Лисянському, Монастирищенському, Христинівському та Чигиринському – досі не створено жодної об’єднаної територіальної громади. Ще в семи районах створено по одній ОТГ. Про це під час сьогоднішньої координаційної наради в Черкаській облдержадміністрації повідомив голова ОДА Юрій Ткаченко.

ОТГ

– В одних руках реформа децентралізації – це додаткова можливість досягнути результату, в інших – сприймається як загроза, – зазначив Ткаченко.

Він також наголосив, що «іншого шляху немає»: щоб громади, території розвивалися, потрібно їм дати повноваження, ресурси.

За словами директора департаменту регіонального розвитку ОДА Романа Карманніка, на жаль, надходить ціла низка пропозицій про створення ОТГ, які були б неспроможні як у фінансовому, так і в інфраструктурному плані.

– Сільські голови в таких випадках керуються особистими стосунками і бажаннями, а не продуманою та затвердженою методологією, – наголосив Роман Карманнік.

Директор департаменту закликав місцеві громади прискорити створення ОТГ, наголосивши на прямій залежності між часом ухвалення рішення про об’єднання і доходами. Так, доходи ОТГ, створених у 2015 році, станом на 2017 рік зросли у 8-13 разів (власні доходи – в 5-9 разів), а доходи ОТГ, створених у 2016 році – вже в 4-7 рази (власні доходи – в 3-4 рази).

На наступний рік держава передбачає виділити на регіональний розвиток в Україні загалом близько 37 млрд грн. Ті, хто вже об’єдналися, на Черкащині можуть забрати свої 47 млн грн уже з квітня. Роман Карманнік наголосив, що в нашій області об’єднання проходить із найменшими труднощами, оскільки новостворені громади отримають методичну підтримку Центру розвитку місцевого самоврядування та Агенції регіонального розвитку – в інших областях таких установ немає.

На початок року в області створено 26 ОТГ. За підсумками минулого року Черкащина стала п’ятою областю в Україні за кількістю новостворених ОТГ. Наразі ОТГ охоплюють 1/5 частину території області. У Корсунь-Шевченківському районі об’єднані територіальні громади охопили більше 90% території району. В області є прецеденти приєднання населених пунктів до вже створених ОТГ. Деякі ОТГ створюються на межі районів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 депутат 27.02.2018 09:09
Для нього не важливо скільки обходиться борщовий набір, кусок сала, хлібина, ... головне ОТГ. Це щоб легше красти земллю, з одним проще домовитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Урицький 26.02.2018 22:04
Чекають повернення радянської влади. Трутні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100