реклама

реклама

26-27 травня в Черкасах пройде науково-розважальний фестиваль «Mriya-Fest». Організатори кажуть: зібралися командою «закоханих у небо», для того щоб зробити фестиваль для нашого майбутнього – дітей, пише "Вичерпно"

У цьому плані Черкаси стануть першопрохідцями — фестиваль саме такого формату пройде в Україні вперше.

- Це буде сімейний фестиваль для дітей, повністю безалкогольний, і з безкоштовним входом, — розповіла під час прес-конференції керівниця проекту «Mriya-Fest» Ірина Хорошаєва. – Приблизно в тому віці, коли діти починають «приміряти» на себе професію батьків, вони задумуються і про свою майбутню роботу – водія тролейбуса, спеціаліста в IT-компанії, космонавта, авіатора, воїна. Ми поставили собі питання — а про що ж мріють сучасні малюки? Мета нашого фестивалю – запропонувати дітям варіанти професій, які вони можуть для себе обрати в сучасному світі. Тобто запропонуємо їм познайомитися з можливими майбутніми професіями у вигляді гри. Крім того, плануємо запросити різні організації, зокрема, гурток авіамоделювання, робототехніки тощо.

DSC06261-710x434

Директор Авіаклубу «Черкаси» Михайло Городових нагадав,  що у 2015-2016 роках у Черкасах на базі летовища проходили авіазльоти. Тоді таким чином хотіли привернути увагу до теми відродження аеропорту, показати, що він може працювати і що його можна використовувати додатково.

- Не обов’язково, щоб до нас відразу почали літати «Боїнги», можна почати із авіації загального призначення. Це буде вигідно з фінансової точки зору і популяризуватиме наше місто в Україні та за її межами.  У 2017-му зльотів не було, а цьогоріч ми хочемо цю справу поновити, однак подамо її  «під іншим соусом», аби дати можливість більшій кількості людей ознайомитися із авіацією. Для цього зробимо безкоштовний вхід, щоб родина приміром із 5 осіб могла собі дозволити побувати на фестивалі.

За словами Михайла Городових, зареєстрована в місті ГО «Аероклуб «Черкаси» візьме на себе авіаційну частину фестивалю, а вже після цього заходу вона і далі займатиметься питанням розвитку авіації в Черкасах.

До цього залучатиметься низка організацій.До того ж, зазначають організатори, у планах — реалізувати ініціативу екскурсійних польотів, адже Черкащині є що показати.

Голова Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна» Геннадій Хазан додав, що на фестиваль хочуть завітати закордонні пілоти. Особливо іноземцям імпонує те, що такий захід організовують саме для дітей. У нелегкі для країни часи він називає таке дійство «можливістю зробити людям приємно». При цьому пан Геннадій зазначив, що бачить потенціал у черкаському аеропорті та вважає, що в нього є майбутнє.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 Вет 06.03.2018 22:10
які польоти?який фестиваль?! при нинішньому руководстві???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 ИЛЬЯ 01.03.2018 23:19
И ЕЩЕ ВОПРОС, КЛУБ БЕРЕТ НА СЕБЯ БЕЗОПАСНОСТЬ ПОЛЕТОВ ИЛИ АЕРОПОРТ? И СТРАХОВКУ КАЖДОМУ РЕБЕНКУ ?, ПОДОЗРИТЕЛЬНО ,ЧТО ЭТО ВСЕ БЕСПЛАТНО,СЛЫША Л ЧТО НА ВОССТАНОВЛЕНИЕ АЕРОПОРТА НУЖНЫ БОЛЬШИЕ ДЕНЬГИ, А ТУТ БЕСПЛАТНО...ЭТО КАК ПОНИМАТЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 ИЛЬЯ 01.03.2018 23:09
кто отвечать будет за безопасность детей при полетах? я бы своего не отпустил...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 ветеран 01.03.2018 17:05
Фестиваль для відродження аеропорту буде мати той же ефект,що гудки Ахметова при окупації Донбасу.Доки влада жує соплі і не приймає кардинальних фінансових рішень для сертифікації і його реконструкції в Полтаві відремонтували аеропорт,який в порівнянні з нашим був геть убитим,і розпочинає польоти і міжнародні рейси. Аеропорт в Б.Церкві розпочав масштабну реконструкцію під вантажні та пасажирські перевезення з 2020 року.На фоні цих подій шансів у черкаського аеропорту дорівнює нулю.Останнє їхнє *досягнення*,зі слів одного з керівників в РОБОЧИЙ час з кабінету архіву чи директора в будівлі аеровокзалу зняли і вкрали полотно дверей.Подія має гриф * таємно*,бо не виключають крадіжку службової документації
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100