Упровдовж 2017 року до органів Національної поліції України надійшло 382 повідомлення про вчинення дітьми навмисних самоушкоджень, які призводять до дитячих суїцидів, булінгу та інших негативних явищ у дитячому середовищі.

Bullying Про це інформують у поліції Черкаської області.

Булінг – це небажана агресивна поведінка дітей шкільного віку, яка призводить до цькування дитини іншою дитиною або групою дітей з метою приниження, залякування та демонстрації сили. Проблема насильства серед учнівської молоді в школі існувала завжди, але нині вона надзвичайно загострилася. Початок цьому дає такий собі рекет щодо учнів менших класів, коли, наприклад, старші діти відбирають у них гроші, мобільні телефони. Серед дітей 11-15 років поширені плітки, принизливі жарти і бойкоти.

Найчастіше жертвами стають ті, хто найбільше виділяється, тобто  дивно одягається, дивно поводиться, неохайні, або ті, хто ростуть без заборон і авторитету батьків. Дітям, які потрапили в останню категорію не вистачає уваги і поваги дорослих. У таких дітей - яскраво виражені нарциссическі риси характеру. Їм весь час доводиться самостверджуватися за рахунок інших людей, доводити власну перевагу. Жертвою цькування може стати будь-яка дитина не дивлячись на те, якою би сильною або здібною вона не була. В цю категорію можуть потрапити і діти, які швидко втрачають самовладання, легко піддаються емоціям.

Правоохоронці наголошують, що булінг переростає в насильство, за яке настає відповідальність. Якщо дитина не досягла 14 років і завдала тілесних ушкоджень іншій дитині, відповідальність покладається на батьків. Варто всім пам'ятати, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями і тільки, якщо вчасно звернути на неї увагу. За допомогою звертайтеся до поліції за телефонами 102 або телефонуйте на національну дитячу гарячу лінію за телефоном ‎‎0-800-500-225.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 vlad 11.03.2018 03:46
Секция бокса - надежное лекарство от бычья
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100