реклама

реклама

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко у Верховної Ради дозволив собі 16 березня сексистські висловлювання на адресу жінок-парламентарів, зокрема, віце-спікера, черкащанку Ірину Геращенко назвав «віцеголовихою».

Геращенко Про це інформує «Українська правда».

Конфліктна ситуація виникла на ранковому засіданні, коли члени Радикальної партії перекрикували виступи інших депутатів.

«Спокійно виступити сьогодні могли тільки представники одної фракції. Це не є пристойним, коли перекрикуються і закрикуються інші виступаючі. Усі депутати рівні. Зараз право на репліку. Хоча я не хочу її давати. У вас колеги є вибір – залишатись людьми чи хамами», – сказала Геращенко.

На це Ляшко попросив не читати його фракції «мораль».

«Я просив би віцеголовиху не читати нам мораль. Ви закличте депутатів своєї фракції БПП до Ради, щоб працювали, як наші. Ваші депутати не ходять і отримують космічні зарплати. Ви закличте їх, і мораль читайте їм, а не нам», – сказав Ляшко.

Геращенко у свою чергу закликала жінок-парламентарів написати звернення до Ляшка, щоб він не дозволяв собі сексизму.

«Ляшко... сьогодні упродовж тільки години присутніх жінок-депутаток назвав "віцеголовиха", "актриса" і іншими принизливими абсолютно речами. Це сексизм. Це сексизм, який ви собі не дозволяєте до ваших колег. Я вам не "віцеголовиха". Я заступник перший голови ВР. І не принижуйте український парламент», – підсумувала Геращенко.

Як відомо, Ляшко не вперше дозволяє собі подібні висловлювання.

У січні він у прямому ефірі, згадуючи віце-прем’єра з питань Євроінтеграції Іванну Клімпуш-Цинцадзе, назвав її «Клімпуш... Цицькадзе» і, замість вибачитися, просто посміявся з цього.

20 грудня 2017 року Ляшко вже вживав у Раді слово «головиха» по відношенню до Геращенко.

На це вона відповіла: «Якщо ви використовуєте фемінітиви, то буде не "головиха", а "шановна пані голово". "Головихи" – то десь у вас там, де бігають корови, в іншому місці».

Ляшко ж у свою чергу сказав: «Пані Ірина, з великою повагою до вас, але, коли ви із найвищої парламентської трибуни весь час розказуєте: десь там корови бігають, десь там "головихи" бігають, – я просив би вас з великою повагою ставитися до людей праці, до селян».

На це Геращенко згадала «передвиборчі» вила Ляшка:

«Думаю, в цій залі немає людини, яка би не любила українську корову, не шанувала українську жінку, яка працює в селі. І, до речі, більшість голів сільських рад – це жінки. Але це голови, а не "головихи" сільських рад. Тому ще раз від імені всіх голів жінок сільських рад я звертаюся до вас з вимогою називати їх шанобливо: "голови". А "головихи" – це в вашому якомусь ілюзорному світі, де корови бігають від чоловіків з вилами, вони їх точно бояться».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #12 Михаил 19.03.2018 14:43
Геращенко, якби мала високу культуру та жіночу гіднісь, не опустилася б до перепалок з нашим жіріновським по типу "Дурак - сам дурак".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Лячко - ще та головиха 18.03.2018 23:52
Ухти! То за таким принципом і Ляшко - головиха Радикальної партії :D
Головне ж не стільки наявність спідниці, як поведінка, звички і орієнтири ;-)
Он Савченко - то такИЙ жінка, що там слово "головиха" не приклеїться. А от у Ляшкові "головиха" замаскована проглядається легко - одним басом її не замаскуєш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 Антистец 18.03.2018 21:48
Оба персонажа украсят собой скамью подсудимых.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 так 18.03.2018 19:14
Пройдисвітка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #8 Prof 18.03.2018 17:51
Яке їхало таке здибало:) А якщо серйозно, то Геращенко веде себе по-хамські до всіх народних депутатів. Вона дозволяє собі коментувати виступи депутатів, хоча це прямо заборонено регламентом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #7 виборець 18.03.2018 17:41
За наші гроші, такі виступи клоунів, нам не потрібні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Земляк 18.03.2018 17:27
Я вам не "віцеголовиха". Я заступник перший голови ВР. І не принижуйте український парламент», – підсумувала Геращенко. Вот это херащенко расмешила,мол не унижайте опущенных. Слушай сексопильная,не ужели найдётся хоть один уважающий //////////////////////////////
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 Аспірін 18.03.2018 17:05
Обоє - типові представники високоінтелекту альної (всі сміються) державно-політичної еліти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Черкащанин 18.03.2018 14:01
Ну не любить Ляшко жінок - хоч ти трісне! І не приховує це, шалун радиКальний :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Дональд Трамп 18.03.2018 13:46
Здесь ляшко прав,вот почему этим девицам и неуютно от его слов,хотя ляшко тоже еще та птица.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100