реклама

реклама

Завдяки позиції прокурора Верховним Судом задоволено касаційну скаргу про перегляд незаконного судового рішення стосовно 4 колишніх працівників органів внутрішніх справ, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 129 (погроза вбивством), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

8-2 Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Нагадаємо, колишні правоохоронці в 2014 році, за попередньою змовою, з метою з’ясування стосунків у зв’язку із конфліктом, який виник напередодні із двома жителями одного з сіл Черкаського району, із застосуванням спеціальних засобів і фізичної сили викрали останніх й вивезли до лісосмуги, де нанесли одному з них тілесні ушкодження, здійснювали погрози вбивством, використовуючи табельну зброю.

Судом першої інстанції обвинувачені визнані винними лише у вчиненні злочину, передбаченого ст. 146 КК України, однак, за ст.ст. 129, 365 КК України - виправдані.

Апеляційним судом апеляційну скаргу прокурора на вказаний вирок суду залишено без задоволення, а вирок без змін.

З метою реалізації завдань кримінального провадження, не погоджуючись із судовими рішеннями, прокуратура звернулася з касаційною скаргою до Верховного Суду, за результатами розгляду якої справу повернуто на новий апеляційний розгляд.

Прокурором і надалі підтримується принципова, правова позиція щодо ухвалення законного вироку та признання справедливого покарання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Пильний 22.03.2018 22:50
Невже таки засудять? Це ж каста недоторканних...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100