реклама

реклама

У зв’язку з тим, що більшість сміттєзвалищ області перевантажені, а будівництво нових потребує відведення значних площ земельних ділянок, одним із альтернативних шляхів вирішення питання покращення екологічної ситуації регіону є будівництво сміттєсортувальних та сміттєпереробних комплексів.

IMG_20161220_150635

– Впровадження таких об’єктів потребує великих капіталовкладень, тому необхідним є залучення коштів різних джерел фінансування та зовнішніх інвестицій, – сказав під час понеділкової координаційної наради в Черкаській облдержадміністрації директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Сергій Демиденко.

На сьогоднішній день на території області працюють підприємства з переробки та утилізації ресурсоцінних компонентів побутових відходів, зокрема, ПрАТ «Черкаси-вторресурси», ТОВ «ЕРГОПАК» та заготівельні пункти прийому вторинної сировини, які приймають від населення макулатуру, склотару, склобій, поліетиленову плівку, поліетиленові пляшки.

На землях Собківської сільської ради Уманського району розпочато будівництво сортувально ‒ пресувальної станції за кошти ТОВ «Ресайклінг».

На полігоні захоронення твердих побутових відходів м. Черкаси, що розташований на землях Руськополянської сільської ради, побудовано та введено в експлуатацію за кошти інвестора комплексну інженерну споруду із системою збору біогазу полігону для виробництва електроенергії.

СКП «Комунальник» в м. Сміла уклав договір з ПП «ЕКОВТОРРЕСУРСИ» про надання послуг з сортування відходів в місці їх розміщення (на полігоні/звалищі побутових відходів) з метою підготовки відходів до їх утилізації. Встановлена лінія працює в тестовому режимі.

У Черкасах у 2018 році компанія «Beten International» спрямує 18 тис. євро для проведення просвітницької та роз’яснювальної роботи серед населення щодо раціонального поводження з відходами. В подальшому планується будівництво сміттєсортувальної лінії та виробництво компосту. Робоча група облдержадміністрації щодо залучення інвестицій у сферу поводження з твердими побутовими відходами в 2017 році провела наради із французькою компанією «Beten International» та ТОВ «Еко-Че», які презентували свої пропозиції з питань поводження з твердими побутовими відходами.

Облдержадміністрація запропонувала французькій компанії «Beten International» та українській – «ЕКО-БАІК» налагодити між собою співпрацю на Черкащині. Національною стратегією управління відходами в України до 2030 року передбачається розподілити територію області на Черкаську, Уманську та Золотоніську зони. Відповідно до цього розподілу передбачається здійснити моніторинг того, куди і як вивозиться сміття, розробити логістику того, як це робити правильно.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Старий 24.04.2018 14:10
Сміттєпідприємс тава=це ОСТАННІЙ етап переробки.До цього-виготовлення ємностей для встановленя на вулицях,збір,со ртування,достав ка до окремих пунктів і т.д.У Черкасах до цього ще НЕ ПРИСТУПАЛИ. Поки що пусте базікання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 ХХХ 27.03.2018 10:25
Робити треба. А то втонемо у смітті.Як Львів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100