реклама

реклама

Працівники комунального підприємства «Черкасиелектротранс» прийшли на сьогоднішню сесію Черкаської міськради, вимагаючи негайно внести зміни в програму розвитку міського електротранспорту до 2020 року в частині фінансування.

Безымянны1й

За словами директора підприємства Петра Кучера, через торішні непродумані зміни до програми підприємство було змушене сплатити великий (1,2 млн грн) штраф по єдиному соціальному внеску. «Черкасиелектротранс» виконує в Черкасах соціальну функцію, перевозячи пасажирів за низькими цінами, а пільгові категорії – безкоштовно. Внаслідок змін програми розвитку електротранспорту підприємство не має необхідних коштів, щоб розплатитися за електроенергію і виплатити зарплату працівникам. При середній зарплаті понад 5 тис. грн люди отримали лише невеликий аванс - в 1 тис. грн.

Безымянный – З підприємством треба розраховуватися вчасно, бо воно виконує свою роботу вчасно, якісно і у повному обсязі, – наголосив Петро Кучер.

За словами секретаря міськради Ярослава Нищика, який у відсутність міського голови Анатолія Бондаренко веде сесію, «у депутатського корпусу є розуміння ситуації і розуміння того, що її треба виправити». Посадовець нагадав, що сьогоднішня сесія розглядає земельні питання й пообіцяв, що депутати повернуться до розгляду програми розвитку електротранспорту під час наступного засідання у четвер.

– На сьогодні, зокрема, в бюджет не закладено коштів на оновлення рухомого складу. Думаю, найближчим часом ми зможемо суттєво оновити його. Йдеться про закупівлю навіть не 5-10 тролейбусів, а більшої кількості, – сказав Ярослав Нищик.

Проте, Петро Кучер наполіг на розгляді змін до програми розвитку електротранспорту саме сьогодні.

– Я сам довго був депутатом, я знаю, що ви можете все, – сказав Кучер.

Після цього слово взяв депутат від «Черкащан» Ігор Кривошеєв, який зауважив, що програма «має декларативний характер», і «Черкасиелектротранс» «просто просить грошей». На що Кучер відповів: «Ви заплатіть за роботу, яку люди вже виконали!».

Відтак депутат Олександр Радуцький запропонував включити розгляд змін до програми розвитку електротранспорту в порядок денний сьогоднішнього засідання сесії. Більшість депутатів його підтримали. Тож програму розглядатимуть саме сьогодні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100