реклама

реклама

1 квітня внаслідок шквалистого посилення вітру на території Черкаської області сталися непоодинокі випадки падіння дерев, пошкодження ліній електропередач та інших комунікацій. На ліквідацію наслідків негоди залучалися і фахівці управління Держслужби із надзвичайних ситуацій.

IMG-c7338460014fc73a8766515649d085e3-V

Про це повідомляють в управлінні ДСНС України в області.

Так, о 15:30 до Кам’янських рятувальників за допомогою звернулася 73-річна пенсіонерка що мешкає на вулиці Сердюка. Літня жінка повідомила що під час посилення вітру на території її домогосподарства сталося падіння дерева на лінію електропередач, внаслідок чого було знеструмлено кілька вулиць. Рятувальники, які прибули на місце виклику, за допомогою інженерного обладнання розпиляли дерево та очистили для чергової бригади Кам’янського РЕМ місце для проведення ремонтних робіт.

В цей же час між селом Мошни та Софіївка, рятувальники місцевої пожежної команди із села Мошни, застосувавши бензопили, звільнили від поваленого дерева автодорогу, таким чином відновивши по ній рух автотранспорту.

О 16 годині у Катеринопільському районі, особовим складом чергового караулу 2-го Державного пожежно-рятувального посту були проведені роботи по розпилюванню та прибиранню 4-ох дерев що впали на автодорогу «Катеринопіль-Тальне». Впродовж години рух транспорту автодорогою було повністю відновлено.

Аналогічні випадки із падінням дерев спричинені шквальними поривами вітру та перекриттям автошляхів, цього дня стались також поблизу міста Кам’янка, на автодорозі “Київ-Знам'янка” та в Монастирищенському районі, поблизу села Леськове.

Чергові караули місцевих пожежно-рятувальних частин, що прибули на місце події, за допомогою інженерного обладнання розпиляли стовбури та звільнили автошляхи від залишків дерев.

У Монастирищенському районі, внаслідок поривів вітру було частково порушено цілісність металевої покрівлі на будинку культури села Івахни, на вулиці Перемоги. Рятувальники що прибули на місце застосувавши інженерне обладнання запобігли подальшому руйнуванню покрівлі.

У Черкасах, близько 17 години на автобусній зупинці дерево впало на маршрутний автобус. Інженерне відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення яке прибуло на місце події провело роботи по розпилюванню та прибиранню деревини з автобуса та автодороги. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Цього ж дня, на вулиці Оборонній, поривчастим вітром було зірвано з  даху гаража 2 листи метало профілю, які  впали на автомобіль “Opel”.  Аварійні елементи прибрали фахівці Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС.

О 18:30 аналогічні роботи про прибиранню зірваних листів металопрофілю з покрівлі прибудови до магазину “Фуршет” проводилися на вулиці Сумгаїтській.

В обох випадках на місце події крім чергових караулів виїжджала також чергова зміна оперативно-координаційного центру.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100