Прокуратурою Черкаської області організовано вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України територіальними органами державної влади та місцевого самоврядування в частині забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей з особливими освітніми потребами, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей інших категорій, визначених законодавством, які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої освіти.

1460352292_zavantazhennya

У ході опрацювання рішень відповідних органів та стану їх реалізації прокуратурою виявлено, що однією із сільських рад Кам’янського району встановлено плату за харчування для дітей із малозабезпечених сімей. Тоді як, відповідно до вимог ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», дітей вказаної категорії органи місцевого самоврядування повинні забезпечувати безкоштовним харчуванням.

Зазначений факт став підставою для звернення прокурора до суду з позовною заявою про визнання протиправним і скасування рішення органу місцевого самоврядування в цій частині. Черкаським окружним адміністративним судом позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

На цей час з метою поновлення прав понад 50 дітей органами прокуратури області пред’явлено 7 позовних заяв про визнання протиправними рішень міських та сільських рад щодо безпідставного стягнення плати за харчування дітей пільгової категорії у завищеному розмірі.

Робота на вказаному напрямі триває.

Про це повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 007 07.04.2018 16:30
Це не властиві функції прокуратури. Основне завдання прокуратури підтримувати обвинувачення в суді. І процесуальне керівництво вона не має здійснювати. Уявіть ситуацію, вчорашній студент, а сьогодні вже прокурор, дає вказівки як розслідувати справу старому досвідченому слідчому. Ну. явно тут щось не так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ХХХ 07.04.2018 11:56
Ось так ми і живем начебто всі при ділах, є закон який нікому не нужен і якого можливо і не знають в наслідок порушують, другі перевіряють, пишуть, складають подають в суд, треті судять, постановляють, а в результаті пшик, як порушували так і порушують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100