реклама

реклама

Учора на сесії міської ради депутати ухвалили рішення про припинення Черкаського муніципального оркестру шляхом реорганізації (приєднання до міського будинку культури ім. Кулика).

«За» проголосувало 33 депутати. На захист колективу виступив депутат Віктор Білоусов.

– Правильно сказати, що це рішення про ліквідацію, – зауважив він. – Це одна з візитівок Черкас. Муніципальні оркестри є в багатьох містах. Черкаський оркестр – високопрофесійний колектив, він бере участь у багатьох заходах, які проводить і облдержадміністрація, і міська рада.

Проти реорганізації виступав і депутат Микола Булатецький:

– Губернатор підтримує оркестр, колишній мер Олійник обіцяв фінансово підтримати. Томенко сказав, що не залишить цього питання… Мені здається, що мер просто чомусь уперся і все…

– Прикро, що рішення приймається в рік, який президент оголосив роком культури, – звертався до депутатів представник оркестру, музикант Олексій Степанов. – 28 родин залишаться без засобів для існування!

Утім, мера це не розчулило. Сергій Одарич зауважив, що ніде в світі немає оркестру на ставці.

– Скрізь оркестри виступають і отримують плату за роботу… А місто фінансує три речі: забезпечує приміщенням, де музиканти можуть зберігати костюми, інструменти та репетирувати, купує костюми та інструменти. Ми ж не беремо в штат гурти «ВВ» чи «Піккардійську терцію», чому ж ми повинні брати цей музичний колектив? – переконував міський голова і запевнив, що музикантам нададуть приміщення на колишній тютюновій фабриці. – Справа не в тому, що мер уперся, і навіть не в грошах, а в ставленні до праці. Я якось гуляв по парку… Став за деревом і спостерігав, як вони грають: три хвилини музика, п’ятнадцять хвилин перекур. Якщо цей оркестр будуть замовляти, то роботодавець не дозволить їм так працювати.

Дехто з депутатів почав дорікати меру, мовляв, якщо місто фінансує зоопарк, то чому не хоче фінансувати оркестр. На це Сергій Одарич відповів, що зоопарку дають бюджетні гроші тільки на інвестиційні проекти, а решту він заробляє сам.

Нагадаємо, музиканти намагалися достукатися до  депутатів, граючи і під вікнами мерії, і під вікнами облдержадміністрації, і для депутатів перед сесією. Однак музика на рішення не вплинула.

реклама

Коментарі  

 
+3 #15 Любов Майборода 05.02.2012 16:05
Таке рішення ради ганебне. Слова Ірини Топчій: "оркестр.. переведуть у статус аматорського художнього колективу" - дивно чути з вуст директора ДЕПАРТАМЕНТУ ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ.. Обласний бюджет утримує драматчний театр, філармонію, інші творчі колективи. Їх важко створити, а зруйнувати легко.. Варто порівняти місто Суми та Черкаси, які мають однакову кількість населення. В Сумах на утримання чиновників витрачається на 16 мільйонів менше грошей, дирекція парків на госпрозрахунку і грошей з бюджету не отримує. Нашим видаткам інші міста дивуються. Пригадую понад 50 зустрічей з виборцями, які проводила з Одаричем, тоді він обіцяв підтримувати культуру. Вийшло навпаки. ОДАРИЧ НЕ ДОСТОЙНИЙ БУТИ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ ЧЕРКАС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 ivan 04.02.2012 17:32
Скільки ми, ЧЕРКАЩАНИ, будемо терпіти, як якийсь "залетный" шлеппер ДЕРЕБАНИТЬ НАШЕ З ВАМИ МІСТО?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #13 Ну-ну 04.02.2012 09:56
Мэр в очередной раз доказал черкащанам, что ему плевать на них и на Черкассы вообще. Все, что мог финансово, он для себя уже практически решил.Если б этот оркестр ему ежемесячно, как некоторые структуры ГИК, приносил зелененькую прибыль, вот тогда и расклад был бы другой. Оксане за комментарий - респект!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Оксана Колісник 03.02.2012 22:37
Цитую Дід який знає усе:
Хіба не видно було одразу, що чим більше ти протестуєш, тим більше налаштовуєш проти себе владу.
Пологовий, 2-га поліклінік, оркестр.... Усі вони програли, бо пішли проти влади. А треба було сідати за стіл і виторговувати для себе кращі умови.
Я все сумніваюся, чи "дід"? Тепер от, думаю, що - такі да! І, певно, досвідчений, бо знає, яку позу треба приймати, аби начальство було задоволене.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Оксана Колісник 03.02.2012 21:07
Тільки що прочитала в повідомленні від "Одаричінформу":"Черкаський муніципальний духовий оркестр радуватиме містян та гостей й надалі." з посиланням на сайт міста:http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=2760&s=1&s1=18 Радості моїй немає меж! Я уявляю собі на звільненому від каштанів бульварі, тобто "по главной уліце с оркєстром" іде Сергій Одарич з великим барабаном, за ним Кузляєв з тарілками (дивись, Сергію, ще треба одна по одній влучити та так, щоб потім ще одну від одної відірвати:), за ними всі депутати з дудками, свистками й мегафонами. Оце будуть точно "оркестранти", як там написано, тобто, в лапках. Ну цирк!Розважили вкотре!Дякую!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 фелікс 03.02.2012 21:01
З Тулубом і Одаричем зрозуміло - заїжджі шлеппери.
А як збираються жити в обкрадених з їхньою допомогою
продажні депутати-черкащани : ОТРЕШКО, БЕЗЗУБЕНКО, ГОРКУН та інші?!!!!!!!
ГАНЬБА ЗАПРОДАНЦЯМ!!!! !!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Мелхала 03.02.2012 15:55
Спочатку диригента й директора треба було відправити на курси менеджерів 8) та маркетологів :o , щоб встигли прейскурант розробити, репертуар поміняти ("мурку" вивчити), підтанцьовку взяти, пару разів для проби в нічному клубі зіграти. А то вони Шопена, бачте, грають. А меру, шо Пен, шо не Пен, чого за нього платить. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Nazar Obidzinski 03.02.2012 15:15
Безграмотна нещирість і лицемірність: Що означає "припинення оркестру"? Припинити можна лише якусь дію. Тобто - припинення ДІЯЛЬНОСТІ оркестру, або, коротше - ЛІКВІДАЦІЮ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 stason 03.02.2012 15:06
Отлично! Значит на планшеты избранным 150 тысяч нашли, а на содержание духового оркестра у города почему-то денег нет..... А "Соломоново решение" прохвесионалов чиновников - " Перевести оркестр в ранг аматорской самодеятельност и" ...... БЛЕСК! Лучшего они просто не могли придумать!!!!!! !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #6 руслан 03.02.2012 14:12
правильно,пусть сами заработають
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100