реклама

реклама

Перевірки продавців алкогольних напоїв та тютюнових виробів, проведені фіскальною службою області, у тому числі і за повідомленнями небайдужих громадян, виявили численні порушення.

фото

Так, тютюнові вироби невідомого походження та без застосування РРО продавав у мережі торгівельних закладів один з суб’єктів господарювання Черкаської області.

Зафіксовано і ряд випадків продажу алкоголю невідомого походження, у не передбаченій для цього тарі (у т.зв. баклажках) та на розлив – в магазинах і кіосках.

Фальсифікат вилучено з обігу. У порушників анульовано більше десяти ліцензій.

Закликаємо черкащан відповідально ставитись до придбання алкогольних напоїв та тютюнових виробів та уберегти від фальсифікату себе й осіб, яких плануєте пригощати.  Звертаємо увагу, що зокрема напої, які продавці фальсифікату видають за міцні, виготовляються в антисанітарних умовах з сировини невідомого походження, води сумнівної якості, з використанням невстановлених інгредієнтів, добавок й барвників та становлять загрозу для здоров’я і навіть життя людей. Це стосується і тари, у якій зберігається сировина, змішуються та розливаються підробки.

Також відмовляючись від отримання фіскального чека при покупці підакцизних товарів, споживачі свідомо позбавляються доказу щодо місця придбання товару (у разі його неналежної якості), і крім того заохочують отримання продавцем неконтрольованих доходів  та  ухилення від сплати податків.

Нагадуємо про відповідальність за виготовлення, поширення, придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з метою збуту фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Так, за ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»: goo.gl/M3dGVn до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі:

виробництва  алкогольних  напоїв та тютюнових виробів без наявності ліцензії -  200  відсотків  вартості  виробленої  продукції  (за оптово-відпускними  цінами),  але  не менше 85000 гривень;

– виробництва алкогольних напоїв з  використанням  інших  видів спирту (крім  етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого  виноградного,  спирту  етилового  ректифікованого плодового)  -  200  відсотків  вартості  виробленої  продукції (за оптово-відпускними  цінами),  але  не менше 15000 гривень;

оптової  і роздрібної торгівлі алкогольними   напоями  та тютюновими виробами без наявності  ліцензій - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень;

– роздрібної  торгівлі  алкогольними  напоями через електронний
контрольно-касовий апарат
не зазначений  у ліцензії - 200 відсотків вартості реалізованої через такий  контрольно-касовий  апарат продукції,  але не менше 10000 гривень;

– оптової   або   роздрібної  торгівлі  коньяком,  алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими  за  встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни  на  такі  напої -  100  відсотків вартості отриманої партії товару,  розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10000 гривень;

– роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від
максимальних  роздрібних  цін  на  тютюнові  вироби,  встановлених
виробниками  або  імпортерами таких тютюнових виробів
, збільшеними
на суми акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну
мережу  тютюнових  виробів,  -  100  відсотків  вартості наявних у суб'єкта  господарювання  тютюнових  виробів,  але  не менше 10000 гривень;

зберігання спирту,  або  алкогольних  напоїв, або тютюнових виробів у  місцях  зберігання,  не внесених до Єдиного реєстру, - 100 відсотків вартості товару, який знаходиться  в  такому   місці зберігання,  але  не  менше  17000 гривень;

виробництва, зберігання, ранспортування, реалізації фальсифікованих   алкогольних  напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних  напоїв  чи  тютюнових  виробів  без  марок  акцизного податку  встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку,  або  з  використанням  тари,  що  не відповідає встановленим законом вимогам - 200 відсотків вартості  товару,  але  не  менше  17000  гривень;

розливу  алкогольних напоїв у не передбачену для цього тару - 200 відсотків вартості виробленої (реалізованої) продукції  (за  оптово-відпускними  цінами),  але  не  менше 85000 гривень.

Відповідальність, передбачена згідно ст.204 Кримінального кодексу України goo.gl/BokamM :

1. незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, - караються штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, - карається штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3. незаконне виготовлення товарів, зазначених у частинах першій або другій цієї статті, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Попереджаючи про відповідальність, нагадуємо підприємцям, що перевірки фіскальної служби тривають і закликаємо не порушувати закон та дотримуватись встановленого порядку продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100