реклама
Sucurity Police

реклама

Творчі зустрічі, літературні перформанси, розповіді про фантастичні світи, тур містами України, неординарна поезія та багато іншого. Саме так збираються вражати українські письменники протягом трьох днів на Черкаському книжковому фестивалі 20-22 квітня.

29366383_332911010564124_3984430171781245074_n-710x434

ТОП-10 письменників у списку від "Вичерпно" — лише невелика частина тих талантів, які розважатимуть містян та гостей фестивалю, адже в заході візьмуть участь більше ста осіб.

1. Оксана Забужко

zabushko_b

Письменниця, яка з першого слова вміє зацікавити, переконувати та підкоряти. У 2012 році пані Оксана отримала відзнаку “Золотий письменник України”. Серед інших її літературних нагород — премії Фонду ім. Гелен Щербань-Лапіка, Фундації Ковалевих, Фонду Рокфеллера, Департаменту культури м. Мюнхена, Фундації Ледіґ-Ровольт, Департаменту культури м. Ґрац та ін.

Твори Забужко здобули також міжнародне визнання, а її нові книги розмітають з прилавків за лічені години.

На Черкаському книжковому фестивалі письменниця організує творчу зустріч «Повернення класиків».

2. Василь Шкляр

13101710-640x480

«Батько українського бестселера» — роману «Чорний ворон». Автор близько 14-ти романів, один з найвідоміших сучасних українських письменників — Василь Шкляр, який цьогоріч презентує нову книгу — роман «Троща».

Твори пана Василя перекладені англійською, болгарською, вірменською, шведською та словацькою мовами.

На фестивалі письменник презентує останню книгу «Троща» — роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом, і продовжують боротьбу, як і раніше.

3. Наталія Щерба

Natalya_Scherba

Автор фентезійної серії книг «Часодії».

Наталії Щербі вдається навчити дітей багатьох країн світу фантазувати. Тому на Черкаському книжковому фестивалі письменниця розповість про фантастичні світи та влаштує квест за циклом творів «Часодії».

Наталія — володарка Премія Єврокона, I місце у конкурсі «Нова дитяча книга», Цикл «Часодії» — переможець у номінації «Найкраща дитяча книга» та багато інших. Її книги перекладаються різними мовами і моментально розлітаються з полиць Європи.

4. Макс Кідрук

top-photo

Письменник, мандрівник, популяризатор науки. Автор книжок «Твердиня», «Жорстоке небо», дилогії «Бот», а також роману «Зазирни у мої сни», який увійшов до короткого списку премії «Книга року ВВС 2016». Твори перекладені польською, російською, німецькою та чеською. Загалом побував більше ніж у 30 країнах, серед яких Танзанія, Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія, Нова Зеландія та інші.

Нещодавно письменник презентував у Черкасах свій новий роман «Не озирайся і мовчи». На Черкаському книжковому фестивалі Макс Кідрук розповість про всі пригоди у турі ста містами України #100містНОІМ.

5. Володимир Лис

DSC_2414-kopiya

Український журналіст, драматург, письменник. Відомий також як народний синоптик. Його довгострокові прогнози на цілий рік неодноразово збувалися.

«Людина року», кавалер ордена «За заслуги» III ступеня, автор «Найкращого роману десятиріччя» (за роман «Століття Якова»), володар численних премій конкурсу «Коронація слова», «почесний громадянин Волині».

6. Мирослав Дочинець

dsc_1839

«Золотий письменник України» на Черкаський книжковий фестиваль приїде разом зі своїм видавництвом «Карпатська вежа».

В Україні, мабуть, не знайдеться жодного автора, твори якого обговорювали б так широко. І це не просто так, бо його книги дійсно вартісні. Саме він отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка за романи «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин. Води Господніх русел».

7. Сашко Дерманський

Sashko_Dermanskyj_001a

Пан Олександр має багато нагород, а от його книга «Чудове чудовисько в Країні жаховиськ» здобула перемогу рейтингу «Книжка року»-2010 в номінації «Дитяче свято».

На фестивалі Олександр розкаже про що мріяв у дитинстві, які казки полюбляв і замість вас прочитає дитині казку.

8. Дара Корній

httppro.te_.ua_

Лауреатка Всеукраїнського рейтингу «Книжки року – 2017» у номінації «Дитяче свято» та третьої премії «Коронації слова» знову порадує наших відвідувачів своєю творчістю.

На фестивалі письменниця презентує незвичайну книгу «Чарівні істоти української міфології».

9. Артем Полежака

34303393

«Великий гуманіст і просвітник нашої епохи, який все своє життя вирішив присвятити тому, аби пити горілку і ходити до дівчат. Відомий насамперед своїми сатиричними творами, хоча сам себе вважає ліриком. Свого часу не без успіху заявив про себе як поет-слемер», — так говорить про себе сам автор.

Український поет був лауреатом Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка за порно-поему «Jenna», став переможцем конкурсу «Стоп цензурі!» 2014 року в номінації «Вірш».

Увечері на фестивалі поет порадує молодь своїми віршами.

10. Любко Дереш

Ljubko_Deresz_2015

Один із найвідоміших сучасних українських авторів. Головні герої його творів — підлітки та цікаві історії з їхнього життя. Автор намагається правдиво показати життя героїв, тому у творах використовує розповсюджений сучасний сленг та лайливі слова.

Його твори перекладені кількома європейськими мовами (німецька, польська, італійська, сербська тощо); роман «Культ» був представлений на Лейпцизькому книжковому ярмарку 2005 року. У 2009 році роман Дереша «Культ» видано французькою у видавництві «Сток».

На фестивалі Любко візьме участь у літературному перформансі «Час історій. Бучацькі хроніки».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100