реклама

реклама

Прокуратура В червні 2017 року Черкаською місцевою прокуратурою вивчено стан дотримання вимог законодавства України щодо цільового використання майна закладів освіти.

Встановлено, що ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» передано частині приміщення навчального закладу в оренду одному з підприємців міста для розміщення магазину непродовольчих товарів.

Оскільки вказане приміщення передано в користування для здійснення діяльності, не пов’язаної з навчально-виховним процесом, Черкаською місцевою прокуратурою до господарського суду Черкаської області подано позовну заяву в інтересах Черкаської міської ради про визнання недійсним даного договору оренди та зобов’язання орендаря повернути приміщення навчальному закладу.

Разом з тим, рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій в задоволенні позовних вимог відмовлено.

Відстоюючи принципову позицію, прокуратурою Черкаської області внесено касаційну скаргу до Верховного Суду на вказані рішення судів відповідних інстанцій, за результатами розгляду якої позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі, визнано недійсним оспорюваний договір оренди та зобов’язано орендаря повернути приміщення навчальному закладу.

Переглядаючи справу, Верховний Суд наголосив, що майно об’єкту освіти може використовуватися виключно за його цільовим призначенням; мета використання майна об’єкту освіти повинна узгоджуватися з метою створення об’єкту освіти, тобто мати тісну пов’язаність з навчально-виховним процесом. При цьому, невикористання навчальними закладами приміщень, недостатнє фінансування не надає права на їх передачу в оренду для використання з іншою метою.

Питання щодо збереження майна закладів освіти перебуває на постійному контролі органів прокуратури, інформують в Черкаській місцевій прокуратурі

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100