реклама

реклама

Найбільше побутовими відходами та залишками непотребу після відпочивальників засмічена соснова просіка в черкаському мікрорайоні Дахнівка. Місцеві жителі відмовилися ходити в ліс ще кілька років тому. За цей час сміття там тільки додалося,  інформує "5 канал"

135960

Ярослав Лугиня мешкає на околиці Черкас. Його мікрорайон Дахнівка межує з лісом. Чоловік туди – ні ногою через купи сміття, які залишають після себе відпочивальники. Потому вітер розносить цей непотріб.

"Сам канаву прибираю. Як накидають – вода там, пляшки наносить, поліетилен. Вода спаде – все це зберемо у бак й відправимо на сміття", – розповідає мешканець Черкас.

Так само не відвідує ліс й інша мешканка Дахнівки – Людмила Компанієць. Жінка каже, там побутове сміття через кожні кількадесят метрів.

"З дітьми ще раніше можна було вийти погуляти. В нас у Дахнівці в кожного є бак, кожен тиждень вивозиться сміття. Я не думаю, що хтось би взяв і виніс (до лісу). Це просто люди, які відпочивають", – каже пані Людмила.

Черкащани, які приїздять до цього лісу, переконують: у таких місцях бракує сміттєвих баків.

"Довелося трохи прибирати, щоб можна було гарно відпочити, посмажити шашлики, картоплю, і після того, як закінчимо все це робити, приберемо за собою. Було б поменше сміття, якби тут поряд були смітники", – переконаний Андрій Коробко.

За станом зелених зон стежить екоінспекція. Звітують: за чотири місяці виявили та оштрафували більш як сотню несумлінних відпочивальників.

"Скільки б не було інспекторів – 100, 200, лісників – це питання важко проконтролювати. Найбільший контроль – це свідомість і відповідальність за майбутнє та за довкілля", – коментує начальник обласної державної екоінспекції Сергій Поліщук.

У мерії ж поки розроблюють комплекс заходів задля наведення ладу в довколишніх лісах.

"Найближчим часом ми зможемо встановити контейнери, де масово відпочивають люди. Ще розглядаємо інші заходи, розглядаємо встановлення відеокамер у різних закладах, в парках, в лісах", – каже заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

Екологи вкотре нагадують: звичайна пластикова пляшка розкладається в землі майже 200 років, вироби з гуми – 150, а скло – тисячу років. До того ж, шкідливі речовини потрапляють у ґрунт та воду.

реклама

Коментарі  

 
+5 #7 Микола 24.04.2018 07:56
Генетика та виховання мешканців близьких до черкас сіл, дає про себе знати, адже це вони на сьогодні є більшістю в місті, так як і мер Толя. Можна витягнути людину з села, але не можна витягнути село з людини.Тому перш за все потрібно виховувати село, яке в свій час перебереться в місто.Інтелегенція знищена, залишились одні бариги та окупанти.Культури ноль.Факт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Ченчик 23.04.2018 19:47
А зараз і в місті нова пошесть- виносити пакети із сміттям під будиннки і навіть на бульварі Шевченка бачив викинуті мішечки з побутовим сміттям. А що вже про ліс говорити і про заміські землі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Порадок? 23.04.2018 18:12
Цитую порядок в місті:
Люди - свині. Невже важко прибрати за собою? А потім такі розумні кричать, що в нас сміття не прибране, служби та департаменти погано працюють, а то і мер винен. Я завжди дивуюсь- як можна пошкодити ліфт, лавочку, понаписувати на домах, школах тощо.

а коли будуть стояти урни для сміття вздовж Гнроїв Дніпра? Люди відповивають, прогулюються, люди йдуть з віпочинку на берегу Дніпра, випили пива, а куди сміття викидувати? Урн же немає! Що розумні по цьому поводу кричать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Небайдужий 23.04.2018 17:39
За засмічення довкілля має бути встановлена жорстка відповідальніст ь,таких осіб потрібно показувати потелебаченню щоб люди знали про цих варварів і природи. Чому чиновники не контролюють стан довкілля, а сидять в комфортабельних кабінетахі отримують при цьому немалі зарплати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Кот - Ток 23.04.2018 16:46
Ми дивуємось тому як живуть за кордоном але при цьому засмічуємо власну землю, знищуємо дерева у парку, ломаємо лавочки, нищемо фонтани, вириваємо з корінням троянди в долині троянд вважаючи що це круто, а потім скиглимо про те що живемо в ла..і. А ось для прикладу як реагують поляки на сміття викинуте на узбіччя
https://naviny.by/new/20180420/1524215552-videofakt-belorusy-opozorilis-na-doroge-v-polshe
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 порядок в місті 23.04.2018 15:51
Люди - свині. Невже важко прибрати за собою? А потім такі розумні кричать, що в нас сміття не прибране, служби та департаменти погано працюють, а то і мер винен. Я завжди дивуюсь- як можна пошкодити ліфт, лавочку, понаписувати на домах, школах тощо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #1 Volodimir Rebel 23.04.2018 12:35
Треба зовсім не любити свою країну і своє довкілля,щоб,ви бачаюсь,ср..ти там,де живеш,і хоч я теж далеко не ідеальний (ідеальний,як відомо,тільки Господь Бог),але я,пообідавши на природі,не можу не прибрати все сміття за собою та вінести у найближчий сміттєіий бак,хіба це вже так важко??? Любіть свою країну неньку-Україну!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100