реклама

реклама

1000450_495283450550589_1799851486_n Із закликом приєднуватися до обговорення проекту рішення міської ради Черкас про місцеві податки та збори на 2019 рік звертається до підприємців міста голова міської профспілки «Солідарність» Ольга Ракова.

«На початку травня розпочинається регуляторна процедура рішення міської ради про місцеві податки та збори на 2019 рік, – пише пані Ракова. – Проект буде оприлюднено в газеті «Нова доба» та на сайті Черкаської міської ради в розділі «Регуляторні акти». Приєднуйтеся до обговорення! Надавайте пропозиції вчасно. Бо, якщо не буде інших пропозицій, то депутати проголосують за ті ставки, які подасть Департамент фінансової політики, а ви потім не будете знати що робити, що б вижити.

Наприкінці квітня відбулося два засідання коордради з питань підприємництва при Черкаському міськвиконкомі. Обговорювали розмір місцевих податків та зборів на 2019 рік. Пропозиція підприємців – ні в якому разі ні яких ставок не піднімати, а залишити на рівні 2018 року. Нагадаю, що з великим зусиллям нам вдалося добитися, що б ставка єдиного податку для другої групи була встановлена не 20%, а 15%. На 2018 рік. Це замість 744,60 грн., підприємці сплачують 558,45 грн. на місяць. Але пропозиції департаменту фінансової політики та податкової – встановити ставку єдиного податку для другої групи на 2019 рік – 20%. А щодо земельного податку, то наша пропозиція це 3% для усіх земель: які знаходяться і в постійному користуванні і в оренді. Але Департамент архітектури та містобудування надав шокуючу пропозицію – для земель постійного користування встановити ставку 10% (до 2015 року платили 1%) а для тих земель, що знаходяться в оренді – 3%. Начебто це так стимулюють підприємства переоформити землю з постійного користування на оренду.

Важко уявити, як підприємства, які створилися давно і получили землю в постійне користування , зараз будуть платити майже в чотири рази більше . А переоформлення не робиться швидко та легко. Це складна процедура, яка закріплюється голосуванням депутатів. А земельна сесія збирається згідно графіка, а часто завжди не відбувається з різних причин. Тобто переоформлення може затягнутися на рік. А платити треба вже з 01.01.19 року. І вже не 500 тисяч наприклад , як в цьому році, а два мільйона.

Тому будьте небайдужі та пильні!»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100