У складі 23-ої української антарктичної експедиції, яка відправилася на Південний полюс є уродженець Лисянки Олександр Полудень, який вчетверте вирушив на Південний полюс. Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

240420182304140340395

З Києва експедиція літаком через Рим, столицю Чилі Сантьяго, прибула на узбережжя Магелланової протоки. Далі судном полярники успішно дісталися станції "Академік Вернадський" (на знімку). Це єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова .

Відправляючись у далеку дорогу, науковці одержали благословення Української Православної Церкви Київського Патріархату та Біблію в подарунок. А крім того, до 4-ї річниці виходу славної 72-ї ОМБр на захист нашої держави в зону бойових дій та в пам'ять про загиблих бійців, було виготовлено та освячено три стяги бойового підрозділу ім. Чорних Запорожців, котрими започатковано акцію – "Прапор 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців навколо світу!" Виготовив їх також лисянин Олег Ганжа і передав їх Олександру Полудню, щоб він підняв стяги над Антарктидою.

Нагадаємо, що подібний шлях минулої експедиції здійснив стяг 14-го ОМПб "Черкаси", котрий з підписами всіх членів ХХІ антарктичної експедиції зберігається в краєзнавчому музеї міста Черкаси.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Ну если лысянин 03.05.2018 18:29
то металлолом в Антарктиде собирать будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100