реклама

реклама

Господарським судом Черкаської області в повному обсязі задоволено позов прокурора про розірвання договору оренди земельної ділянки в Уманському районі з метою передачі більш ефективному землекористувачу.

Прокуратура Під час здійснення представницької діяльності прокуратурою виявлено факт тривалої несплати акціонерним товариством орендної плати за земельну ділянку державної власності площею майже 84 га, вартістю більше 9 млн грн. З 2013 року товариство сплачувало встановлену договором орендну плату в неповному розмірі, а з 2016 року припинило вказані платежі взагалі, утворивши заборгованість перед бюджетом на понад 400 тис. грн.

Оскільки через визнання у 2015 році орендаря банкрутом, його підприємницька діяльність завершена, це унеможливлює подальше ефективне використання земельної ділянки.

З метою поновлення інтересів держави в частині можливості отримувати належну орендну плату за вказану земельну ділянку, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом, внаслідок задоволення якого незаконному користувачу належить звільнити земельну ділянку та повернути державі для подальшого ефективного розпорядження нею.

Про це повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Думка 07.05.2018 22:26
Причому тут вартість земельної ділянки, адже право власності на неї не змінювалось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100