реклама

реклама

Про це говорили на засіданні комісії з надання дозволів на індивідуальне опалення. Члени комісії радились, як не допустити колапсу: адже сміляни масово відмовляються від централізованого теплопостачання і воно стає збитковим, а надати індивідуальне теплопостачання немає можливості. Про це повідомляє «smila-ua».

images Представник смілянського газового господарства розповів, що гідравліка міста Сміла не передбачає таку велику кількість споживачів. У той час, коли будували газові мережі, розраховували, що у кожній квартирі буде лише по одній газовій плиті, а в місті працюватиме два теплопостачальні підприємства. Зараз у Смілі необхідно зробити гідравлічний розрахунок мереж, встановлювати газорегуляторні пломби, міняти газопроводи на будинках, під будинками. Коротше кажучи, смілянам потрібно виробити якусь стратегію у місті. Якщо вже всі вирішили, що централізована мережа себе віджила – то треба все продумати і прорахувати, як перевести місто на індивідуальне опалення, електричне чи газове. Гідравлічний розрахунок повинен робити замовник. Хто буде замовником? Або орган місцевого самоврядування, або якась певна організація. Тому що кожному жителю окремо буде невигідно робити розрахунок, бо це дуже дорого.

Аналогічна ситуація з електромережами РЕМу. Міські кабелі не витримають більшої напруги. Мережі були розраховані на 3 кВт, на те, що у квартирі працюватиме лише чайник, праска і телевізор. На індивідуальну систему опалення тоді не розраховували.

Міській владі потрібно визначитись, як проводити наступний опалювальний сезон. Тому що вони зроблять енергоаудит, вкинуть кошти у модернізацію системи централізованого опалення… а споживачі відмовляться від централізованого і захочуть індивідуальне опалення, тож місто знову залишиться в тупику. Тож фахівцям потрібно все ґрунтовно прорахувати.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 ХХ 09.05.2018 08:23
Дають можливість самим спритним при грошах встановити індивідуальне опалення, чим остальним ще збільшить тарифи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Олександр Чернявський 09.05.2018 08:20
Електромережі розраховані на 3 кВт - то чому зображають проблему? Немає проблеми! У мене особисто обігрів будину 51 м.кв забезпечує електрообігрівн а система що споживає не більше 2,5 кВт у максимум(!) (утеплений будинок), а фактично ще менше, бо ж споживання залежить від погодних умов. І утеплення у мене ще не завершено. У квартирах навряд буде споживатися більше еіж 30 вт/м.кв, особливо, якщо будинки утеплити. Вкладайтеся в утеплення, люди! А мереж досить існуючих - не вірте "спеціалістам", зацікавленим нічого не міняти, та продовжувати дерибанити комунальні бюджети.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100