реклама

реклама

Директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов у "Фейсбуці" підбив підсумки непростого дня:

"На ранковій шкільній лінійці у Черкаській ЗОШ #8, присвяченій Дню пам'яті та примирення, раптово стало зле аномально великій кількості учнів. Це викликало занепокоєння у директора школи, яка в ту ж мить мені зателефонувала та повідомила про ситуацію. На той момент таких учнів, які втратили свідомість було 16, пізніше 26, а за останньою інформацією було госпіталізовано 53 дитини, 11 з яких потрапило до реанімації. Окрім того в лікарні перебуває ще 2 педагогічних працівника.

Завдяки фаховим і професійним діям дирекції закладу, колективу школи - було оперативно евакуйовано усіх учнів на провітрювану частину подвір'я, надана допомога дітям, яким стало зле. Навчальний процес в закладі був негайно припинений. Окрім того, хочеться подякувати усім оперативним підрозділам та службам за негайну реакцію та допомогу постраждалим від отруєння невідомою речовиною.

Станом на тепер, за повідомленнями лікарів - спостерігається позитивна тенденція та динаміка у дітей, які госпіталізовані, їм стає краще. Сподіваюся, що все буде добре!

Оскільки дотепер нам невідомо, що стало джерелом отруєння, ймовірність повторення подібних ситуацій, як директор Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради наполегливо рекомендую директору закладу не проводити навчальний процес в школі до моменту отримання офіційних висновків від фахівців комісії з надзвичайних ситуацій.

Наразі можу сказати, що ситуація повністю під контролем, жоден інший заклад, в тому числі з цього мікрорайону, подібних інцидентів не мав. Офіційно повідомляю, що Департамент освіти та гуманітарної політики завтра не проводить власних заходів за участі учнівської молоді, а також не забезпечує "масовкою" інші заходи, які будуть відбуватися в місті Черкаси. Заклади позашкільної освіти беруть участь у концертних програмах на розсуд та під ввдповідальність керівників таких закладів.

За дорученням профільного заступника міського голови Ігор Коломоєць нами буде розроблено комплекс заходів для посиленням роботи у напрямку цивільного захисту.

Подібна ситуація продемонструвала, що ми маємо бути готовими до будь-яких "подарунків долі" і ми чітко показали, що ми готові до таких ситуацій!

Навіть до прильоту Володимира Борисовича. Нині перебуваю безпосередньо в лікарні з хворими, бажаю їм міцного здоров'я та швидкого одужання", - зазначив Воронов.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 ХХ 09.05.2018 08:32
Цитата: Подібна ситуація продемонструвал а, що ми маємо бути готовими до будь-яких "подарунків долі" і ми чітко показали, що ми готові до таких ситуацій!

Саме ситуація показала, що ви не готові, коли навіть не можите визначить причини отруєння, щоб як мінімум не допускать подібного, стала приводом лишній раз попіаритись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100