реклама

реклама

Перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев вважає, що декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – це реальне втілення європейських стандартів до українського законодавства.

Так прокоментував Сергій Віталійович зміни законодавства щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності, які були ухвалені парламентом з ініціативи Президента України Віктора Януковича і вступили в дію з 17 січня цього року.

– Відтепер за низку економічних злочинів замість позбавлення волі встановлено покарання у вигляді великого штрафу, – зазначив перший заступник губернатора. – Це не є безкарністю. Адже найголовніше, що у вигляді штрафу має бути відшкодований розмір завданого збитку. При цьому покарання штрафом може бути замінене на позбавлення волі у випадку несплати штрафу за вчинення економічних злочинів. За цілу низку дій, за які раніше призначалося ув’язнення, тепер можна сплатити штраф, як це робиться в усьому цивілізованому світі. Засуджені особи, для яких тепер, відповідно до Закону, позбавлення волі замінене на штраф, мають можливість сплатити до держбюджету відповідні кошти та бути звільненими з місць позбавлення волі. Згідно із законом, ці штрафи будуть не менші від суми завданих збитків.

Окрім гуманістичного аспекту, цей закон, на думку Сергія Рябцева, має ще й позитивні економічні наслідки для бюджету країни:

– Мова йде не лише про прямі надходження до бюджету від сплати штрафів та застав, але й, наприклад, усунення перепон для розвитку підприємництва, підвищення інвестиційної привабливості країни. Відтепер підприємці почуватимуть себе у більш захищених умовах, – зазначив пан Рябцев.

За його словами, ухвалені з ініціативи Президента України Віктора Януковича законодавчі зміни – це величезний крок у впровадженні до українського законодавства європейських вимог і стандартів, згідно з якими за скоєння згаданих правопорушень пріоритет надається застосуванню фінансових санкцій. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Блін! 09.02.2012 20:44
А Соснівський суд продовжує "закривати" людей по економічних статтях. Та ще й немало дають! Подвійні стандарти? Та, в принципі, як і в усьому при цій владі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100