реклама

реклама

Нове відділення екстреної медичної допомоги Драбівської ЦРЛ приведено до сучасних стандартів.

1526018981_d-1

Про це інформує виконавчий апарат Черкаської обласної ради.

10 травня відбулася приємна церемонія – відкриття відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Драбівської центральної районної лікарні.

Перерізати стрічку та оглянути оновлене приміщення приїхали почесні гості: голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, заступник голови – Світлана Коршак.

Звертаючись до усіх присутніх, головний лікар Світлана Бойко зазначила, що для впровадження медичної реформи, яка покликана покращити якість та доступність медичної допомоги, сесія районної ради ухвалила програму розвитку вторинної медичної допомоги в Драбівському районі на 2018-2022 роки. В рамках її виконання створено відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги за зразком світових стандартів, у якому сконцентровано усі наявні можливості для цілодобового надання невідкладної медичної допомоги.

Кошти для капітального ремонту і облаштування відділення, придбання меблів тощо виділялися з районного бюджету у 2017 – 2018 роках. В загальному близько 650 тисяч гривень.

Відтепер, до послуг пацієнтів тут є приймальне відділення з оглядовою кімнатою, малою операційною, гіпсовочною, маніпуляційною, рентген-кабінетом з цифровим рентген-апаратом, кабінет УЗД, ургентна лабораторія, можуть проводитися ендоскопічні, гінекологічні обстеження та маніпуляції для хворих у невідкладному стані. Також у складі новоствореного відділення є палата інтенсивної терапії, де лікуються пацієнти із життєзагрозливими станами.

Враховуючи вимоги Конвенції з прав засуджених, у відділенні створено сучасну палату для лікування засуджених та осіб, які утримуються під вартою, де передбачено умови для одночасного утримання засуджених осіб різної статі.

Голова районної ради Володимир Дзега зауважив, що реформуванню і розвитку закладів охорони здоров’я на Драбівщині нині приділяється значно більша увага, ніж у попередні роки і підсумував:

– Поступово змінюємо ситуацію і показуємо, якою медицина повинна бути. Адже після проведених робіт сюди тепер приємно зайти, приміщення світлі та затишні. Таку роботу в районі будемо продовжувати, щоб стан медичних закладів привести до сучасних вимог.

1526018932_d-2

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Правда. Зачотная камера! 12.05.2018 08:53
Цитую Мрак:
шо це на останньому фото? Це тіпа палата для засуджених(

Добавлю - это не рукомойник. Это кухонная мойка. Как символ камерной кухни. Явно переносная, для фотосессии временно поставили возле параши, где обычно кровать стоит. И она не подключена вообще,(внешнее подключение воды к бачку смыва шлангочкой, предаёт отсутствие скрытой подводки)не говоря уже о том, что даже если бы и подключена была, то в кране точно небыло бы горячей воды. "Туалет" без унитаза - явно говорит о том, что это камера для молодых, бо старикам "навпрысядки", тяжело гнездоваться. Хотя решётка расчитанна на среднее поколение, как вспомогательный поручень для "сели-встали". А заодно - служит прозрачности процедуры, шоб местные вуайеры могли созерцать "правильность процесса". Решётка на окне - чтобы этот "винтажный унитаз" не украли (как с проэктным произошло, скорее всего кто то из руководителей сего кефирного заведения себе его в спальню поставил). Тумбочку забыли притаранить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Мрак 12.05.2018 03:10
шо це на останньому фото? Це тіпа палата для засуджених. Правда? 21-сторіччя, вбиральня, рукомийник, ліжко... Це ДнО! Це тупо дно розвитку влади, яку обрали ми. Жаль, тупо жаль!(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100