реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану дотримання вимог законодавства України при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг для потреб дітей встановлений факт безпідставного завищення ціни на придбання хліба для закладів освіти Черкаського району.

8-2 Так, відділом освіти Черкаської районної державної адміністрації в березні 2017 року укладений договір з одним з суб’єктом підприємницької діяльності міста Черкаси на закупівлю хліба житнього та пшеничного.

В подальшому, сторонами укладено 4 додаткові угоди до даного договору про збільшення ціни за одиницю товару та зменшення обсягів закупівлі, внаслідок чого вартість 1 кг хліба збільшено на 46%.

При цьому, будь-яке обґрунтоване та документально підтверджене коливання ціни даного товару на ринку відсутнє, що вказує на безпідставну зміну істотних умов договору, а отже - на порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

З метою усунення виявлених порушень, Черкаською місцевою прокуратурою до господарського суду Черкаської області подано позовну заяву про визнання недійсними додаткових угод до договору та стягнення з суб’єкта підприємницької діяльності на користь відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації зайво виплачених бюджетних коштів в сумі 36 тисяч гривень.

Рішенням господарського суду Черкаської області від 15.05.2018 позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.

Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100