У Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбувся круглий стіл з нагоди відзначення Міжнародного дня біорізноманіття. Захід організували за ініціативи та підтримки Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації та Навчально-наукового інституту природничих наук ЧНУ. ^8B3BBA9998E2351C54DBA035AEDC543EDBB05351838ADE326A^pimgpsh_fullsize_distr

Тут зібрались представники Черкаського державного технологічного університету, філії «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», Канівського природного заповідника, громадських організацій, студентів закладів вищої освіти.

У Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбувся круглий стіл з нагоди відзначення Міжнародного дня біорізноманіття. Захід організували за ініціативи та підтримки Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації та Навчально-наукового інституту природничих наук ЧНУ. Тут зібрались представники Черкаського державного технологічного університету, філії «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», Канівського природного заповідника, громадських організацій, студентів закладів вищої освіти.

^20D36CAEF1C9741B2D6A18A9E061D1F5E647525950BAF39814^pimgpsh_fullsize_distr

В ЧНУ учасники засідання зазначили про те, що Міжнародний день біорізноманіття – це ще одна нагода звернути увагу владних структур та громадськості на проблему безповоротної втрати на Землі багатьох представників флори та фауни, впровадження заходів, спрямованих на досягнення трьох основних цілей Конвенції про біорізноманіття: збереження біорізноманіття та екосистем, стале використання компонентів біорізноманіття та отримання вигод від використання генетичних ресурсів. Зокрема внесення питань збереження біорізноманіття в галузеві національні та місцеві стратегічні документи розвитку й просторового планування і мобілізації всіх можливих ресурсів для досягнення цілей Стратегічного плану з біорізноманіття на 2011 – 2020 роки.

^8790781CDE41A0B9D15ED70113E06CBBD6F682C874C88DBB7F^pimgpsh_fullsize_distr

Займаючи менше 6% площі Європи, Україна володіє приблизно 35% її біорізноманіття. І за цим показником випереджає майже всі європейські країни. Україна має значний потенціал видового різноманіття і може розглядатися як один із потужних резерватів для відновлення біорізноманіття усієї Європи. Географічне положення України, фізико-географічні умови сприяли формуванню багатого рослинного і тваринного світу. Це обумовлено тим, що в Україні на відносно невеликій території представлено біоту 4-х природних зон. До того ж, Україна знаходиться на перехресті міграційних маршрутів багатьох видів тварин.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100