22 травня місто Черкаси відвідав Другий Секретар з питань культури та інформації Посольства Японії в Україні Хошіно Юічі. Під час зустрічі з міським головою та його заступниками пан Секретар відзначив надзвичайну красу нашого міста, особливо в частині зелених насаджень, порівнявши його зі своїм рідним містом, яке носить титул "лісової столиці" Японії.

Фото Ігоря Волошина


Анатолій Васильович зазначив, що минулого року ми відзначали Рік Японії в Україні та 25 річницю встановлення дипломатичних стосунків між нашими державами та подякував за принципову позицію Токіо щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

4_644

Міський голова висловив щиру подяку Посольству Японії в Україні за надану можливість Черкасам взяти участь у проекті "Висадження сакур". Завдяки цьому у місті з'явилася ще одна родзинка, яка символізує дружбу між японським та українським народами.

Також з ініціативи Другого Секретаря Посольства, підтриманої міським головою, буде реалізовано новий культурно-мистецький проект в сфері обміну музичними культурами України та Японії.

2_1033

І вже восени цього року в Черкасах відбудеться концерт унікального японського гурту, який виконує твори в стилі електрофольку на народних інструментах.

Опісля пан Хошіно Юічі та міський голова відвідали Долину троянд, де висаджено Алею сакур. Сьогодні гості з Японії прочитають лекцію в Першій міській гімназії та ознайомлять учнів з програмами стажування в Японії.

Про це повідомляють у Черкаській міській раді.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Ірина 23.05.2018 21:50
Сакури - дуже гарні, розквітнуть - ото краса буде) Японці - молодці,Україні постійно допомагають, поліції - машини, на Донбас - обладнання, на міжнародній арені завжди нас підтримують, з такими людьми справу мати - то нам великимй плюс
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 ЮЗР 23.05.2018 16:49
Полюбому кто то себе дерево стырит)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Черкасчанин 23.05.2018 16:11
А мне вот интересно- если поменяется политическая коньюктура сакуры во что переименовывать будут? :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Алея сакур 23.05.2018 11:25
Не зрозуміло, чому міська адміністрація облагороджує тільки Долину троянд. Логісно було б зробити Алею сакур на відремонтованій частині вулиці Героїв Дніпра. Там не висаджено жодного дерева, а газони прикращають лише метрові будяки, яких ніхто не косить. Немає ні лівочок, ні урн. Але ж на таку вулицю саджати сакури посла Японії не поведеш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100