реклама

реклама

У зв’язку з тим, що питання легалізації праці залишається  на цей час актуальним, Черкаська обласна служба зайнятості зі свого боку проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу як серед населення так і серед роботодавців щодо переваг легальної зайнятості.

легалізація(1)

З початку 2018 року проведено понад 300 семінарів щодо питань змін у законодавстві про зайнятість, в яких взяли участь 4,2 тис. роботодавців області. Під час таких зустрічей піднімаються питання легального працевлаштування, виплати зарплати, відповідальності роботодавців у разі порушення трудового законодавства тощо. На ці семінари також запрошувалися представники управління Держпраці. У січні-квітні поточного року за їх участю проведено 130 таких семінарів.

Також Черкаська обласна служба зайнятості бере участь у роботі міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. На засіданнях робочої групи щомісячно розглядаються актуальні питання легальної зайнятості та заробітної плати.

Своїм головним партнером у забезпеченні легальної зайнятості громадян служба зайнятості вважає саме роботодавців. Налагодження тісної співпраці з ними є одним із пріоритетів у роботі. І це має позитивні результати. Спостерігається певна позитивна динаміка щодо надходження вакансій до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.

З початку року кількість поданих вакансій збільшилась в порівнянні з попереднім роком на 6 % та становила 15,3 тис. одиниць. Це дозволило забезпечити роботою понад 13,6 тис. мешканців Черкащини. При цьому кількість осіб, які її отримали в перші дні, ще до набуття статусу безробітного, зросла в порівнянні з січнем-квітнем 2017 року на 22 % та становила 5,7 тис. осіб.

Водночас підвищення мінімального розміру заробітної плати до 3 723 грн. з 1 січня 2018 року позначилось на якісних характеристиках вакансій. Зокрема, суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, які були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив майже 3,5 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 4,3 тис. грн. тобто зріс на 22 %.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 vlad 30.05.2018 01:15
Паши на дядю на износ и здохни до пенсии.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100