реклама

реклама

Сьогодні, у День захисту дітей, комунальний заклад «Черкаський обласний спеціалізований Будинок дитини» Черкаської облради отримав реабілітаційне обладнання для проведення індивідуальної кінезотерапії дітей.

IMG_20180601_093741

Про потребу у такому апараті Будинок дитини писав ПриватБанку на початку місяця і вже зараз черкаська філія банку зробила подарунок закладу у рамках проекту Всеукраїнського благодійного фонду «Допомагати просто!»

IMG_20180601_092213

Реабілітаційне обладнання понад 154,4 тис. грн. придбане за гроші, які були зібрані в рамках благодійних програм ПриватБанку, зокрема, завдяки допомозі небайдужих клієнтів та співробітників банку з усієї України через банкомати, термінали та інтернет-банк Приват24.

Самапарат «Павук» являє собою підвісну систему навантаження для нормального тонусу м’язів та збільшення їхньої сили, покращення координації тощо.

IMG_20180601_093717

IMG_20180601_092521 – Таке підсилення для нашого закладу було вкрай необхідне, бо ми спеціалізований заклад для діток з ураженням центральної нервової системи, периферичної нервової системи, розладами психіки, хворобами опорно-рухового апарату. Тому для нашого закладу це було актуально, – каже головний лікар Будинку дини Світлана Михно. – Крім того, маємо реабілітаційний центр, який займається виключно дітками з захворюваннями опорно-рухового апарату і нервової системи. Саме такі складні захворювання як дитячий церебральний параліч пов'язаний з пластикою. Цю хворобу важко ліквідовувати. Тож система «Павук» в цьому контексті якраз і допоможе, щоб розробляти пластику. Тут можна і опікову патологію розробляти, акушерські паралічі (в основному руки). Отже, роботи непочатий край.

За словами головного лікаря, вони зі згаданою методикою ознайомлювалися вже, тож «Павук» для них зрозумілий в роботі апарат. Процедура тут має тривати 15 хвилин і більше протягом кожного дня. У закладі є професійні лікарі.

– Загалом в нас в області діток з церебральним паралічем до 18 років близько 500. Набагато більше діток, що мають й інші проблеми. Ми займаємося тими, кому від року і до 7 років. За рік в нас проходить 50-6 діток з дитячим церебральним паралічем й така сама кількість з іншими ураженнями нервової системи, опорно-рухового апарату, – розповідає головний лікар.

Директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин каже, що коли керівництво банку почуло про потреби дітей-сиріт, то рішення прийнялося одностайно і миттєво.

IMG_20180601_093333

– Добре й те, що це стало можливим якраз у перший день літа, коли ПриватБанк їздить до своїх підопічних і робить подарунки. Зараз ми сподіваємося, що реабілітація діток буде проходити значно легше і матиме більше успіхів, адже фахівці кажуть, що цей комплекс «Павук» дійсно має великий спектр можливостей і може суттєво допомогти дітям, – зауважив Віктор Шуршин. – І я радий, що це допомога не лише від ПриватБанку, а й від наших клієнтів, фонду «Допомагати просто!» Як казав класик, допомагаючи дітям, ми лікуємо душу. Бюджет таких закладів як Будинок дитини не завжди спроможний купувати такі дорого вартісні апарати, тож ми раді були допомогти.

На сьогодні у фонд «Допомагати просто!» клієнтами та працівниками ПриватБанку з усієї України пожертвувано понад 100 млн грн., з яких на благодійну допомогу вже перераховано 90 млн грн.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100