реклама

реклама

Сьогодні керівники обласних організацій трьох політичних сил – голова Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Тетяна Чорномаз, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, голова обласної організації «Фронту Змін» Наталія Старікова – підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції на Черкащині.

Документ укладено на основі Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в Києві підписали лідери опозиційних політичних сил. про це інформує прес-служба ВО "Свобода".

Тетяна Чорномаз, Наталія Старікова та Анатолій Бондаренко, які підписали угоду, оголосили про координацію дій трьох обласних організацій політичних партій у Черкаській області для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на Черкащині і відновлення дійсного народовладдя.

Зокрема зазначається, що угода передбачає також укладання відповідних угод між районними і міськими партійними організаціями на Черкащині та узгодження спільних політичних принципів і дій  у місцевих радах.

Коментуючи підписання Угоди, очільниця Черкаської обласної «Свободи» Тетяна Чорномаз висловила переконання, що цей договір буде не лише декларативним, а й матиме прямі позитивні наслідки, що матимуть реальне втілення у спільних діях і усуненні власних амбіцій задля поборення спільного супротивника – антинародного, українофобного режиму Януковича.

«Ми повинні мати спільну ідеологічну платформу, тобто усвідомлення того, що ми маємо робити і що нас об’єднує. Наші дії повинні мати не декларативний характер, а являти собою чітку та узгоджену діяльність з єдиною спільною об’єднавчою метою, яка сьогодні згуртовує українців – повалення антинародного режиму, що уособлюється Януковичем та його оточенням. Ми повинні сьогодні починати проводити планомірну роботу задля досягнення цієї мети і долучати усі свої сили та сили наших партнерів з Об’єднаної опозиції Черкащини в усіх напрямках: від систематичного проведення протестних акцій, які на сьогодні все частіше відбуваються завдяки спільним зусиллям до спільної позиції та її засвідчення у місцевих радах на Черкащині.

Ми зобов’язані діяти спільно задля збереження державності, задля майбутнього своїх дітей, свого народу, задля перемоги над представниками антинародної влади повсюдно на Черкащині, як і в усій Україні» - додала Тетяна Чорномаз.

Голова обласної організації «Фронту Змін» Наталія Старікова заявила про намір цієї політичної сили внести у Верховній раді законопроект про механізм імпічменту Президента України та закликала долучитися до підтримки цього законопроекту усіх депутатів від опозиційних політичних сил у місцевих радах.

Наостанок голова Черкаської міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко зачитав звернення голів обласних організацій опозиційних партій Черкащини про заклик до міжнародних та українських організацій спрямувати своїх спостерігачів на виборчі дільниці Черкащини у день голосування на майбутніх виборах до українського парламенту. За його словами, такі звернення необхідно робити щонайменше за півроку до виборів, а відтак Об’єднана опозиція Черкащини звернулася саме вчасно.

Наводимо текст Угоди про спільні дії Об’єднаної опозиції Черкащини:

Ми, голови обласних організацій політичних партій Черкащини, на основі Угоди про спільні дії Об'єднаної опозиції України, яку 22 січня 2012 року в місті Києві підписали лідери наших політичних сил, з метою її практичного втілення для:

- повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини,
- повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян, припинення політичних репресій і звільнення лідерів опозиційних партій – Юлію Тимошенко і Юрія Луценка та інших політичних в'язнів,
- захисту конституційного права громадян України на формування органів влади, отже – на вільні та чесні вибори,
- проголошуємо про координацію дій трьох обласних організацій політичних партій у Черкаській області для боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

З цією метою опозиційні політичні партії, що співпрацюють у Комітеті опору диктатурі та здійснюють спільні дії на обласному, районних і місцевому рівнях:

- укладають відповідні угоди між усіма районними і міськими партійними організаціями в Черкаській області й узгоджують спільні політичні принципи, підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад;
- узгоджують позицію щодо діяльності обласної та районних державних адміністрацій у Черкаській області та послідовно її дотримуються, у тому числі й у місцевих радах;
- координують дії, спрямовані на забезпечення підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, встановлення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян.

Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об'єднаних сил опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємося від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами.

Голови обласних організацій політичних партій зобов'язуються забезпечити безумовне визнання та виконання цієї угоди на всіх рівнях партійних структур у Черкаській області.

З метою консолідації національних і демократичних сил, закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.

реклама

Коментарі  

 
+6 #13 Lord 14.02.2012 12:51
Цитую Крук:
То що? Всі ініціативи об'єднаної опозиції накрились мідним тазом? Тепер маємо Об'днану опозицію(оновле ну)?
Фактично, чергове підписання бумажняної угоди це визнання черкаським БЮТом своєї безпорадності та невпевненості у силах.

Програми тройняка діаметрально протилежні. Європейські стандарти та етнічні чистки. Вважають ,що народ програми не читає, головне, щоб піпел проголосував безкоштовно, дурних запитань не задавав, а після виборів вони нову байку напишуть .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Крук 14.02.2012 08:49
То що? Всі ініціативи об'єднаної опозиції накрились мідним тазом? Тепер маємо Об'днану опозицію(оновле ну)?
Впору вже на тоталізатор ставити по питанню: "А скільки ще раз опозиції об'єднаються?" - Все це пщик, бо ніколи різні амбіції не можуть бути об'єднані в одну, хотіли б дійсно об'єднання то не створював би кожен свою партію, а створили та розвивали б дійсно одну.
Фактично, чергове підписання бумажняної угоди це визнання черкаським БЮТом своєї безпорадності та невпевненості у силах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Як зрозуміти? 13.02.2012 22:56
А де голова опозиційної ОДА та його партія,чи він закликав, а підписати не встиг?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 Пан Ніхто 13.02.2012 22:52
Нажаль тільки одні декларації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 ОЙ-ЛЯ-ЛЯ 13.02.2012 19:04
СТАВКИ ЗРОБЛЕНІ: ДЛЯ ПОЧАТКУ "СПІЛЬНИЙ КАНДИДАТ " ВІД опозції коштує 2 мільйона долярів - такі апетити штабу "об`єднаної опозиції". Хто запропонує більше? Подавайте заявки! :D :D :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Володимир 13.02.2012 18:34
Цитую Гонта:
Це вже все було. Згадайте вибори ще 1994 року де кандидати узгоджувались політичними силами набагато ширшими ніж нині. Ефект на Черкащині був нульовим. Якщо опозиція не проведе праймеріз, результат буде таким же.
Абсолютно згоден, але "справжній" праймеріз а не його імітацію. Та, нажаль, це місцевій опозиції не під силу, адже потрібно переступити через власні амбіції та власну самозакоханість .
Цитую Рівно на бумазі?:
Дружнім голосуванням за пропрезидентськ ий проект закону про вибори, Партія регіонів, «Фронт Змін» і «Батьківщина» показали, наскільки вони бояться нових облич у Верховній Раді. За підняття виборчого бар‘єру і повернення змішаної системи виборів, проголосували 366 депутатів, у тому числі і 98 представників від "опозиції"(62 депутата від блоку Юлії Тимошенко і 36 депутатів від Фронту Змін). Нас така одностайність влади та опозиції не дивує.
І з цим згоден, ось це і є показником наскільки опозиція може бути єдиною. Сумно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Біле і чорне? 13.02.2012 18:00
"Батьківщина" не сприймає проявів крайнього лібералізму. Вона відкидає і крайні ліві ідеї, які довели неефективність 70-ма роками свого існування. Партія в своїй політичній діяльності, а також шляхом теоретичних і законодавчих напрацювань в економічній, соціальній і духовній сферах пропонує суспільству третій - український шлях до справедливості і добробуту громадян.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Біле і чорне? 13.02.2012 17:38
І з угоди -"укладають відповідні угоди між усіма районними і міськими партійними організаціями в Черкаській області й узгоджують спільні політичні принципи, підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад;"
Із ПРограми "Фронт Змін» - політична організація, скерована на реалізацію завдань і програми дій, а не підтримання свого існування в політиці за будь-яку ціну. Ми плануємо власну діяльність і пропонуємо справжній, спрямований на конкретний результат та спільне майбутнє проект, що має покрокову стратегію."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 13.02.2012 17:29
Цитую Рівно на бумазі?:
Дружнім голосуванням за пропрезидентськ ий проект закону про вибори, Партія регіонів, «Фронт Змін» і «Батьківщина» показали, наскільки вони бояться нових облич у Верховній Раді. За підняття виборчого бар‘єру і повернення змішаної системи виборів, проголосували 366 депутатів, у тому числі і 98 представників від "опозиції"(62 депутата від блоку Юлії Тимошенко і 36 депутатів від Фронту Змін). Нас така одностайність влади та опозиції не дивує.

Не только не удивляет,но и не устраивает.Сумеем ли убедить избирателя не голосовать ни за кого из них?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Чи бачили очі? 13.02.2012 17:08
Із угоди "Повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян" А як це - 1. Ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями, які повернулися з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.(Програма ВО "Свобода" (чинна)Програма захисту українців)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100