реклама

реклама

Попри дію на Черкащині обласної та місцевих програм оздоровлення та відпочинку дітей і збільшення фінансування на ці цілі більш ніж на 5 мільйонів гривень, питання потребує доопрацювання. Так, в деяких районах зменшено кількість оздоровчих таборів та пришкільних таборів. Крім того, на показники оздоровлення дітей впливають утворення ОТГ, відсутність дозволів на надання відпочинкових послуг структурними підрозділами управління ДСНС. Про це йшлося на обласній нараді.

Загалом на проведення оздоровчої кампанії заплановано 34 мільйони гривень. В цілому по області проживає майже 119 тисяч дітей шкільного віку. І станом на 1 червня послугами оздоровлення та відпочинку заплановано охопити 82 тисячі дітей, або 69%. Також діти Черкащини направляються до українського центру «Молода гвардія» та міжнародного дитячого центру «Артек». Про це повідомив начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський.

34962148_1659615124093519_2102032452942823424_n

– На зменшення кількості дітей, які заплановано охопити послугами оздоровлення та відпочинку впливає створення об’єднаних територіальних громад. Бо відділи у справах сім'ї, молоді та спорту в більшості ОТГ відсутні. Лише 5 ОТГ: Кам'янська, Михайлівська, Єрківська, Тальнівська, Стеблівська – запланували охопити 744 дитини оздоровчими послугами, – зазначив Зеленський.

Станом на 1 червня, за його словами, в області працює 729 закладів відпочинку. Заклади перевірялися фахівцями управління та членами обласного штабу, і їх керівникам були надіслані рекомендації щодо усунення недоліків. Час ще є. Оскільки більшість закладів розпочинають свої зміни з 16 червня. Вже з 13 по 18 червня фахівцями буде здійснена повторна перевірка.

– Гостро стоїть питання функціонування заміських закладів оздоровлення та відпочинку, таких як лисянський центр «Пролісок», дитячий оздоровчий заклад «Олімпія» у межах Шполянської ОТГ, Чигиринський навчально-реабілітаційний центр обласної ради, дитячий оздоровчий заклад «Холодноярська республіка», «Джерельце» (Жашківський район), «Лідер» (Уманський район). Є й інше питання щодо Всеукраїнського та міжнародного центру «Молода гвардія» та «Артек», адже є райони, які не реалізували туди путівки, серед них одну бюджетну (повністю безкоштовну). Мова про Чигиринський, Уманський райони… Так, в Чигиринському районі повідомили, що путівки не реалізовувалися через доплати, але ж серед них одна повністю безкоштовна! Враховуючи це, просимо більше не виділяти Чигиринському району дороговартісні путівки, – зазначив Зеленський.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко наголосив на необхідності підняття якості пришкільних таборів та на необхідності звернути увагу об’єднаним територіальним громадам на передбачення коштів для оздоровлення дітей.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100