реклама

реклама

Відбулась урочиста церемонія нагородження фіналістів всеукраїнського фотоконкурсу «Великі світлини маленьких місць: моя громада – моє майбутнє», фіналістками якого стали дві талановиті жительки Черкащини.

Загалом, у фотоконкурсі взяло участь 1200 українців. Він мав на меті показати, що кожен куточок України - чудовий прикладтого, як перетворення в ході реформи децентралізації роблять життя кращим, підвищують рівень місцевого патріотизму та розкривають величезний людський потенціал мешканців об’єднаних громад, яких в Україні на сьогодні вже 742. До фіналу конкурсу,ініціатором якогостав Мінрегіо, а організатором - Програма «U-LEAD з Європою», дійшли  50 найкращих фоторобіт, які тепер у вигляді мандрівної експозиції об’їдуть всю Україну.

переможиця Ситник ОКСАНА 3 місце

Від Черкащини до фіналу у конкурсі дійшли головний спеціаліст Черкаської міської ради Оксана Ситник (із роботою «Ранкові Карпати») та учитель образотворчого мистецтва Чигиринської школи Олена Черноус («Суботівська церква»).Олена Черноус, що дійшла до фіналу, займається не лише фотографією, але й виготовленням народної ляльки і є дуже творчою людиною загалом.Оксана Ситник, чия робота виборола третє місце у конкурсі, зізналась, що це була її перша поїздка в Карпати і перша її зйомка туманів. А сьогодні, до речі, жінка навчається у ЧНУ імені Б.Хмельницького і планує писати курсову на тему децентралізації.

фото Олени Чорноус з виставки

Під час церемонії нагородження переможців фотоконкурсу Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що сьогодні країна працює над єдиною спільною ідеєю – зробити життя в громадах кращим і показати абсолютно іншу перспективу для наших дітей, де можна навчатися, зростати і планувати своє майбутнє.

«Для України одним із важливих завдань на сьогоднішній день є показати молодому поколінню, що в своїх громадах можливо не тільки розбудовувати інфраструктуру, а й свою перспективу. І надважливим інструментом у цьому процесі є децентралізація, яка крім повноважень і фінансів, дає можливості молодому поколінню проявляти себе і рухатись до влади в своїй громаді, приймати рішення і їх виконувати», — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що Україна сьогодні змінюється завдяки міжнародним партнерам і переймає найкращий європейський досвід. Адміністративний сервіс – Швеція, управління і енергоефективність – Німеччина, урядове електронне урядування – Естонія, адміністративно-територіальний устрій – Польща і Швейцарія. Зубко подякував програмі «U-LEAD з Європою», яка працює з Україною і надає підтримку в здійсненні важливої реформи децентралізації.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100