реклама

реклама

Кілька цвинтарів у Катеринопільському районі постраждали від рук вандалів.

12062018085755772431

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

Руйнуючи надгробки, мисливці за металом шукали залізні підпорки, арматуру.

Місцева жителька Ольга Тутихіна розповідає, що однією із жертв вандалів став цвинтар між Катеринополем і Шостаковим. Почувши про знищення там багатьох могил, на кладовище зібралися люди, приїхала поліція. «На цвинтарі стояв галас, плач. Люди в розпачі, налякані, кожен біжить на свої гробки дивитись», – каже Ольга. За попередніми підрахунками, сплюндровано близько двадцяти могил. Окремі надгробки повністю розбиті, відновленню не підлягають.

Схожі розповіді надійшли також із Гуляйполя. Дружина гуляйпільського сільського голови Наталя Гаркава розповіла, що ще вранці в неділю, коли люди косили на цвинтарі траву, там усе було нормально. А вже о п’ятій вечора стали надходити повідомлення про розриті могили. Загалом того дня було сплюндровано близько десяти могил; окремі пам’ятники розбито вщент.

− Десь о пів на восьму до цвинтаря під’їхала біла «Таврія», покрутилась та й поїхала. Потім біля того місця, де вона зупинялась, ми знайшли приховану арматуру. Сільський голова з чоловіками організували нічне чергування на кладовищі, чекали, коли злочинці повернуться за металом. На жаль, трішки не дочекалися. Вирішили, що, мабуть, ті вдосвіта приїдуть. Десь о першій ночі вернулись додому. А згодом нам зателефонували з поліції, запитали, чи метал на місці. З’ясувалось, що ні. Відразу було оголошено план-перехват. За хвилин двадцять до другої білу «Таврію» поліцейські наздогнали десь між Шостаковим та Вербівцем, біля асфальтного заводу. Там злочинці кинули машину і розбіглися... Думаю, що їх знайдуть за номерами, які ніби канівські, – каже Наталя Миколаївна.

За її словами, люди відмовляються ставити зірване залізо назад, бояться повторення вандалізму. Планують купувати бетонні перемички.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Антистец 15.06.2018 07:44
В каждом доме, где есть кошка, должна быть когтеточка. На каждом украинском кладбище должен стоять неохраняемый легко-сборно-разборный памятник Ленину из современных композитных материалов, не принимаемых в пунктах сбора вторсырья.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100