реклама

реклама

Сьогодні на площі перед ОДА зібралися Атовці і пільговики та пішли до голови ОДА Юрія Ткаченка з вимогою відмінити монетизацію пільг на проїзд.

IMG_20180619_093719

Учасники бойових дій вимагали забезпечити пільги, гарантовані державою.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 14 березня ухвалив рішення про монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських і міжміських маршрутах. Фінансуватимуть витрати на це за рахунок місцевих бюджетів.

Розмір щомісячної виплати грошей протягом двох місяців з дня набуття чинності постанови мають затвердити обласні адміністрації та Київська міська державна адміністрація.

«Документом затверджується Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, яким передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними, Київською міською державними адміністраціями на відповідний рік, а також визначаються основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд», — йдеться в постанові уряду.

Також Кабмін затвердив порядок надання таких пільг у готівковій формі. Його дія поширюється на окремі категорії громадян, які мають право на пільги на проїзд. Органи місцевого самоврядування можуть розширити перелік таких осіб.

DSC_3603

На місці голова ОДА Юрій Ткаченко також повинен був, відповідно до постанови центрального органу влади, підписати розпорядження, що він і зробив. І вийшло, оскільки в області діє єдине комунальне підприємство – КП „Черкасиелектротранс” Черкаської міської ради”, вартість проїзду у якому 2 грн, – розмір щомісячної готівкової виплати пільг, відповідно до формули, складає: 2 грн * 30 поїздок = 60 грн.

Ткаченко запевняв, що є можливість внести зміни до розпорядження. Тобто, щоб депутати облради на найближчій сесії звернулися з проектом рішення до органів місцевого самоврядування… Це не влаштувало АТОвців. Більшість вважають, що механізм монетизації, яку прописали в постанові, абсурдний, адже всі поїздки прив'язані до вартості проїзду в комунальному транспорті, а є ж і міжміські перевезення, тому незрозуміло, як і кому сплачувати за проїзд, наприклад, від Черкас до Ватутіного.

DSC_3590

– Незрозумілий механізм проїзду між містами області, яким чином він буде відшкодовуватись? Також дуже низька сума відшкодування в 60 гривень. Вона не є реальною, - кажуть АТОвці.

Тож пропозиція від спілки АТО - запровадити електронний облік кількості перевезень пільговиків, наприклад, за допомогою картки. Детальніше свої пропозиції спілка подасть на розгляд сесії, а поки була зачитана резолюція мітингу ветеранів.

IMG_20180619_095307

IMG_20180619_095306

Сесія Черкаської облради відбудеться 27 червня.

Поки АТОвці спілкувалися з владою, в коридорі чергувала поліція...

IMG_20180619_095741

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #10 Вова 20.06.2018 14:47
Вся проблема в тому, що влада не зацікавлена в монетизації пільг. Їм цікавий дерибан. При відшкодуванні перевізникам за перевезення пільгових категорій пасажирів їх кількість береться зі стелі. Відшкодування йде з бюджету чистоганом і тільки своїм. Просто потрібно налагодити облік кількості реально перевезених пільговиків і тоді все стане на свої місця. Бюджет не бездонний не може всіх потягнути. За роки війни близько 300 тис. отримали УБД, а в бюджеті грошей не добавилось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 депутат 20.06.2018 10:19
В країні як ішла, так і іде війна, хабарник сидить на хабарнику і хабарником поганяє, економіка в занепаді, про які пільги можить іти мова, треба спочатку навести лад а потім говорить про пільги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 язон 20.06.2018 09:32
Смехотворные суммы компенсацйий, установленные Черкасской ОГА - лишь отчасти объясняются идиотизмом ворья, от жадности утратившего даже чувство самосохранения. Но в первую очередь - это сознательная провокация народного возмущения вполне вменяемыми ворами - с целью скомпрометирова ть саму идею монетизации и навсегда её похоронить - чтобы и дальше дерибанить бесконтрольно бюджетные средства, выделяемые на выплату льгот.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #7 Терен 19.06.2018 19:20
ЧЕРГОВІ ДАРМОЇДИ :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #6 XX 19.06.2018 17:01
Крім ветеранів у нас в Україні є ще люди, які також не з медом живуть, і оплачує пільги не президент та прем'єр з своїх карманів, а народ України, той що заробляє гроші, саме заробляє, бо поліція, прокуратура, судді і т.д. грошей не заробляють. Тому, крім тих, що втратили своє здоров'я, поубавте свій апетит по відношенню до остальних людей, якщо ви дійсно є патріотами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Прагмат 19.06.2018 16:28
*************** *************** *************** ************
Я бы все льготы монетезировал. А то и землю им дай в первую очередь и комуналку платят меньше - только страна как была в окупации так и осталась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Черкаси 19.06.2018 15:43
А як же інші області видіhttp://procherk.info/news/7-cherkassy/64009-atovtsi-v-tkachenka-vimagali-vidmini-monetizatsiyi-pilg-video#ляють більші суми коштів? Мабуть там совісніші держслужбовці, не так "деребанять" бюджет, що грошей вистачає і на ямковий ремонт доріг і на компенсацію пільг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Черкаси 19.06.2018 15:43
А як же інші області виділяють більші суми коштів? Мабуть там совісніші держслужбовці, не так "деребанять" бюджет, що грошей вистачає і на ямковий ремонт доріг і на компенсацію пільг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #2 Думка 19.06.2018 15:40
Ох і жадюги, бояться виділити бюджетні кошти. Всього грошей вистачить на 15 днів поїздки в тролейбусі в обидві сторони в місяць. А якщо пільговику треба частіше виїзжати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ХХ 19.06.2018 15:37
А що, у нас тролейбусне сполучення по всій Черкаській області? А я не знав, що можна ним доїхати до нової Митниці та до Умані й Монастирища.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100