реклама
Sucurity Police

реклама

«Ліс має бути не диким, а рідним», – таким гаслом керуються канівські лісівники, створюючи нові та доглядаючи вже створені рекреаційні пункти Канівщини задля того, аби кожен, хто приходить чи приїздить до лісу, міг насолодитися його красою та життєдайністю і знову-й-знову повертався сюди, як до рідних місць.

Королівська-криниця_памятку-істор

– Цьогорічної весни працівники Державного підприємства «Канівське лісове господарство» створили новий рекреаційний пункт «Мисливський кут» у Канівському лісництві, – говорить директор лісгоспу Едуард Симоненко. – Створення охайних та затишних місць для цивілізованого відпочинку на природі – це одне із завдань, що закладені в програмах розвитку лісівництва Державним агентством лісових ресурсів України й Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства. Зрештою, облагородження місць відпочинку для кожного, хто хоче побути наодинці з природою, – вимога часу, нашого життя. Ми не лише створюємо нові місця для спілкування з природою, а й постійно підтримуємо в належному стані ті пункти, що були створені в минулі роки.

Долучаємося до збереження пам’яток природи не лише тих, що знаходяться на території нашого лісгоспу. Приміром, нещодавно канівські лісівники взяли участь в облагородженні відомої в Каневі Королівської криниці. Силами лісової охорони тут було встановлено нові лавки, пофарбовано зруб криниці, бесідку та лавки, обкошено траву тощо. У 2016 році активісти Канівської громади провели реконструкцію криниці та впорядкування прилеглої території. Наш лісгосп теж тоді надав посильну допомогу в створенні хідників та перил побіля них. Наразі кожному приємно пройтися зручними східцями в глибину яру, де бринить струмок чистої джерельної води, помилуватися краєвидами, побути ніби в серці природи. Власне, ліс для кожного із нас має бути не диким, а рідним, відповідно, і ставитися до нього треба саме так, аби сюди хотілося повертатися ще і ще.

IMG_8250

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Цілюща-вода-з-Королів-криниці

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100