реклама
Sucurity Police

реклама

З метою відпрацювання взаємодії між працівниками лісового господарства та пожежно-рятувального підрозділу у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах, на території лісового масиву ДП «Звенигородське лісове господарство» відбулися тактико-спеціальні навчання.

1-4

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства з посиланням на інформацію управління ДСНС України в Черкаській області.

За тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі, виникло загорання сухої трави на площі 150 м2. Під час патрулювання лісових насаджень, працівники лісової охорони, які виявили пожежу, одразу повідомили керівництво.

Першими до місця пожежі прибули працівники лісового господарства з ранцевими оприскувачами і «хлопавками» та розпочали її гасіння. Слідом прибув трактор з плугом для оборювання осередку пожежі по периметру, аби не допустити подальшого розповсюдженню вогню.

Остаточно ліквідувати пожежу вдалося спільними зусиллями лісівників та рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №17 міста Шпола.

«При гасінні умовної пожежі працівники лісового господарства та рятувальники продемонстрували застосування протипожежної техніки та інвентарю, а також показали злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, отже, мета навчань була досягнута», – зазначає директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко.

Проте, незважаючи на протипожежну готовність, лісівники зауважують, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – це не допустити його появи.

3-4

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100