реклама

реклама

Тоді коли більшість сіл не знають, хочуть вони з кимось об’єднуватись чи ні, два найрідніших села Великого Кобзаря – Шевченкове та Моринці – не можуть поділити між собою пальму першості. Кожне хоче стати центром ОТГ. Розгорнулась боротьба за навколишні села – Будище, Пединівку, Боровикове, Тарасівку.

020720180012418638245 Про це пишуть «Вісті Черкащини».

– Сьогодні саме до Шевченкового звозять школярів та дошкільнят навколишні села. Школа (днями отримала статус опорної), коледж та НВК з дитсадком – це біля тисячі дітей, за якими майбутнє громади. І всі вони навчаються у Шевченковому, що розташоване у оптимальній досяжності від усіх навколишніх сіл. У Шевченковому працює лікарня, що обслуговує довколишніх мешканців, Будинок культури з діючими колективами, які перемагають на всеукраїнських заходах – та інші, важливі для людей, інфраструктурні об’єкти, – зазначає селищний голова Шевченкового Сергій Смалько. – Зрештою, обрахунки показали, що, при об’єднанні у Шевченківську ОТГ, на її розвиток щороку припадатиме понад 5 мільйонів гривень. Ми не повинні і далі втрачати шанси і можливості, які відкриє для нас це об’єднання. Адже, передовсім, ми хочемо об’єднатися для успішного господарювання і процвітання нашої громади.

Варто зауважити, що Моринці теж мають свій НВК із новою шкільною будівлею. Музейний комплекс села (як і Шевченкового) входить до складу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». Із 2014 року в селі відбувається масштабний і загальновідомий фестиваль «Ше.Fest».

До слова, 20 червня у селі Будище пройшли громадські слухання, де обговорювалось питання добровільного приєднання до ймовірних Шевченківської чи Моринської ОТГ. Більшістю голосів було прийнято рішення підтримати ініціативу Шевченківської сільської ради. Залишилося затвердити вибір будищан на черговій сесії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Ох 03.07.2018 12:29
В Османський імперії при рівних аргументах перевагу надавати бею у якого був довший чл@n.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100