реклама

реклама

У Черкасах відбулася презентація освітньої програми «Школа мерів». Це – вже шосте місто в Україні, де організовують подібні зустрічі. Представити проект та його програму завітав до міста керівник «Школи мерів» Руслан Рохов. Поспілкуватися з ним та подискутувати на тему освіти для мерів України зібралися представники громадських організацій, політичних партій, підприємці та просто активні громадяни. Завітали також черкащани-випускники попередніх сезонів «школи».

Нагадаємо, в Україні вже відбулися три випуски та триває четвертий набір на інноваційну освітню програму «Школа Мерів», що покликана підготувати діючих міських голів та кандидатів у мери разом з їх командами до управління містами в умовах децентралізації.  Місія Школи полягає у формуванні нової управлінської культури в містах, яка ґрунтуватиметься на системному стратегічному мисленні, відкритій публічній політиці та принципах належного врядування.

IMG_2284_986x657

«Дуже радий вітати в нашому місті засновника проекту «Школа мерів» Руслана Рохова. Мені разом з іншими представниками команди пощастило стати учнями та випускниками третього набору. Вдячний, що керівник проекту завітав до Черкас і має змогу представити іншим небайдужим черкащанам цей корисний проект», - відзначив Андрій Більда.

Руслан Рохов презентував інноваційну програму «Школа мерів» та провів дискусію із черкащанами щодо питання, чи здатна освіта для мерів принести користь місту та яким має бути мер.

«Раніше роль міського голови зводилася до лише господарника, нині ж ця роль еволюціонувала і вимагає від мера інших функцій. Зокрема він повинен розуміти стратегію, бачити перспективу, бути лідером, мати команду, надихати цю команду, ставити правильні завдання і комунікувати з громадою, - зазначає Руслан Рохов. – Дуже часто міські голови не виконують цих функцій і не прагнуть змінюватися заради розвитку міста. Тож серед важливих завдань нашого проекту – навчити керівників міста правильно і якісно управляти, показати досвід інших міст. Також ми прагнемо наситити суспільство людьми, які мислять правильно, саме вони складатимуть конкуренцію міському голові і змушуватимуть його працювати краще».

Руслан Рохов розповів про власне бачення стратегії розвитку міст, про необхідність відкритої публічної політики міського голови, особливості належного врядування в інтересах громади та відповів на безліч запитань від учасників дискусії.

«Ми хочемо нарешті дійти до того стану, коли громада ставитиме запит до кандидатів в міські голови, аби вони мали не лише бажання очолити місто, але й мали достатню професійну підготовку та відповідали низці кваліфікаційних вимог. Лише тоді до влади приходитимуть професійні мери», - підсумував керівник «Школи мерів».

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 ЮЗР 05.07.2018 16:16
Зачем учить Бондаренка? Он и так великий ******* с Пашей Карасём
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100