реклама

реклама

З 9 по 15 липня у Черкасах проходить фестиваль активної молоді Speak Out 2018. Майже 300 студентів зі всієї України та 30 волонтерів зі США приїхали до Черкас, аби взяти в ньому участь.

Ідея проекту народилась в Угорщині як літній англійський табір для студентів. В Україні проект отримав додатковий соціальний сегмент. Speak Out в Україні поєднує в собі подорож, вивчення англійської з носіями, благочинність, спортивні турніри, вуличні соцопитування за європейськими тестами та вечірні концерти.

unnamed

Ірина Недельчева, керівник фестивалю Speak Out 2018:

«Це багаторівневий проект, достатньо складний в організації. Ми постаралися максимально залучити студентів-волонтерів з усієї України. Це дає можливість їм брати на себе відповідальність, робити важливі дзвінки, спілкуватися з різними соціальними групами. А також реалізовувати свої креативні ідеї та генерувати сам проект».

Це вже четвертий фестиваль, що організовує всеукраїнський студентський рух Campus Ukraine. Основна мета проекту - самовизначення та розвиток молоді, залучення студентів до волонтерства, соціальної діяльності та активної життєвої позиції.

Анатолій Демінко, керівник студентського руху Campus Ukraine:

«У Черкасах зараз молодь з 23 міст - з Одеси, Львова, Києва, Дніпра, Харкова, Миколаєва та багатьох інших. Campus створює дружнє ком'юніті для студентів, в якому вони можуть знайомитися, зростати, розвиватися разом. А такі проекти як Speak Out створють соціальний імпульс для молоді міста, в якому проводиться проект».

Для проведення фестивалю організатори щораз обирають нове місто, аби молодь відкривала для себе Україну. Цьогоріч студенти знайомляться із Черкасами. Передували їм Моршин, Трускавець та Вінниця. Проект відбувається за підтримки Черкаської міської ради, департаменту освіти та гуманітарної політики, Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Місто надало фестивалю Долину троянд, стадіони для проведення заходів. Черкаський національний університет забезпечив англійський табір аудиторіями.

Сергій Воронов, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради:

«Ми раді такій співпраці, тому що хочемо залучати молодь до активної позиції, до волонтерства. Важливо, щоб змінився світогляд молоді від споживача до того, хто проактивний. А вивчення мови з носіями надзвичайно допомагає. Я сам мав можливість бути в Штатах і знаю, що таке приїхати з початковим рівнем мови і поїхати вже з розмовним рівнем».

Дмитро Нетребенко, відповідальний за зв'язок з містом на Speak Out 2018:

«Соціально активна молодь - та, яка допомагає. Ми співпрацюємо з департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради й «Центром гостинності» міста Черкаси. Студенти відвідають 130 сімей учасників АТО і малозабезпечені сім'ї, щоб поспілкуватися та принести невеликі подарунки. Також у місті будуть проходити соцопитування для молоді за європейськими тестами».

Відвідати молодіжні вечори в Долині троянд можуть усі охочі. На них чекає свято фарб, танцювальний флешмоб, квест, вершковий батл, локації із європейськими тестами, відкритий урок англійської та фотозони.

У прес-конференції брали участь:

Воронов Сергій Павлович - директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

Ірина Недельчева - керівник проекту Speak Out 2018

Анатолій Демінко - керівник студентського руху Campus Ukraine

Дмитро Нетребенко - відповідальний за зв'язок з містом на Speak Out 2018

Програма фестивалю Speak Out 2018 у місті Черкаси:

9-15 липня - на базі ЧНУ ім. Б.Хмельницького, 4 корпус - інтенсиви з розмовної англійської за оригінальною інтерактивною програмою.

9 липня 20.00 - початок відкриття Speak Out 2018 у Долині троянд

10 липня 19.30 - колір FEST, танцювальний флешмоб у Долині троянд

11 липня 20.00 - American-Ukrainian Party, відкритий урок англійської мови у Долині троянд

12 липня 19.30 - міський квест та вершковий батл у Долині троянд

13 липня - соціальна акція - допомога сім'ям учасників АТО та малозабезпеченим сім'ям.

13 липня о 20.00 - гала-концерт з учасниками "Голос Країни" та іншими музикантами у Долині троянд

14-15 липня з 10.00 до 16.00 - турнір з міні-футболу серед черкаської молоді віком від 15 до 25 років. Центральний стадіон, штучні поля.

14 липня о 20.00 - закриття фестивалю Speak Out 2018 у Долині троянд

Запитання та уточнення програми: 093 895 87 97, Алла Нетребенко.

Про це повідомляють організатори дійства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100