реклама

реклама

Не всі місцеві ради ухвалили рішення про створення спеціальних центрів для дітей з інвалідністю, а там, де такі центри створено, під них часто виділяють занедбані та непристосовані приміщення.

630_360_1526300008-2760

Про це під час понеділкової координаційної наради в ОДА повідомив начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Як зазначив Валерій Вікторович, на виконання постанови Кабміну проводиться робота щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів, функції яких полягають у проведенні комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, наданні рекомендацій щодо програм навчання, наданні психолого-педагогічної допомоги та супроводу дітям з особливими освітніми потребами дошкільного та шкільного віку, консультуванні батьків та педагогів, які займаються з дітьми з особливими освітніми потребами тощо.

До 1 вересня на Черкащині має бути створено 27 ІРЦ.

Станом на середину липня рішення про утворення таких центрів ухвалено 23-ма органами місцевого самоврядування. Немає поки що рішень у Корсунь-Шевченківському, Тальнівському районах і у Черкасах. В обласному центрі питання про створення інклюзивно-ресурсного центру заплановано розглянути на сесії міськради лише наприкінці липня, тобто за місяць до 1 вересня.

Наразі з’ясовано, що приміщення, які плануються для розміщення ІРЦ, не в повній мірі відповідають вимогам законодавства. Так, у Жашківському, Драбівському, Уманському районах вони потребують значного ремонту. У Черкаському районі, місті Сміла приміщення не повністю пристосовані для дітей з особливими освітніми потребами. У Смілянському, Золотоніському, Лисянському районах питання щодо визначення приміщення для розташування центру – в стадії розв’язання.

Начальник управління освіти та науки ОДА закликав усі райони докласти зусиль, щоб до 1 вересня відкрити ІРЦ та забезпечити їх повноцінне фінансування.

Фото: Укрінформ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100