реклама

реклама

У сільському господарстві Черкащини настав відповідальний період – це збір вирощеного урожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Незважаючи на пізню весняну кампанію цього року, жнива у області розпочалися 26 червня – на тиждень раніше, ніж в минулому році (2017 році – 3 липня).

DSC_0078 Про це під час понеділкової координаційної наради в ОДА повідомив начальник управління агропромислового розвитку Ігор Колодка.

Першими до польових робіт приступили господарства Жашківського, Звенигородського, Золотоніського, Катернопільського та Тальнівського районів.

На даний час в області всього обмолочено ранніх зернових та зернобобових культур на площі понад 60 тис. га, намолочено понад 245 тис. тонн зерна, з середньою урожайністю 43,0 ц/га (це майже на 12 ц/га більше, ніж торік).

До збирання підлягає: озимих зернових культур – 196 тис.га , в тому числі пшениці – 181 тис.га., ярих ранніх зернових і зернобобових – 61 тис.га., озимого ріпаку – 35 тис.га. Всього до збирання – 257 тис.га.

Для проведення жнив буде задіяно 1,8 тис. одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів марок: «Кейс», «Джон-Дір», «М. Фергюссон», «Клаас», та інших. Сезонне навантаження складе близько 212 га. на комбайн.

Якщо дозволять погодні умови, ми матимемо технічну можливість за 14 днів зібрати дві третини площ ранніх зернових та зернобобових культур.

– Як бачимо, урожай на полях вирощений не поганий, – зазначив Ігор Колодка. – Є всі передумови до того, що Черкащина виконає свої завдання та збере не менше 3,6 мільйону тонн зерна, що на 700 тисяч тонн більше торішнього показника. Соняшнику – 545 тисяч тонн, картоплі – 574 тисяч тонн, овочів – 266 тисяч тонн, що забезпечить продовольчу безпеку населення області. Очікуємо зібрати озимої пшениці – 835 тисяч тонн, озимого ячменю – 51 тисяч тонн, озимого жита – 8,3 тисячі тонн, ярого ячменю – 155 тисяч тонн, пшениці – 22 тисячі тонн, вівса – 3,0 тисячі тонн, гороху – 40 тис. тонн. Крім того, ріпаку очікуємо зібрати 98 тисяч тонн.

Основне завдання всіх рівнів виконавчої влади в області забезпечити проведення нинішньої жнивної компанії в оптимальні терміни та з найменшими втратами вирощеного урожаю.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Антистец 18.07.2018 14:44
"що забезпечить продовольчу безпеку населення області. "

Каждая область куркулит в свой амбар? И распоряжается урожаем глава обладминистраци и лично, а не хозяева агрохолдингов?

И если б неурожай был, то все, хана областной продовольственн ой беспеке? Взять растительную пищу было б не откуда?

Пишут тексты как в 1978 году. Все вокруг колхозное, все вокруг мое. А вашего нет уже ничего давно и плебсу со стороны достанется только кукиш. Без масла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Максим 18.07.2018 13:59
І шо? Може хліб дешевшатиме?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100