реклама

реклама

Днями гостем студії «ВиЧЕрпно» став директор КП “ЧЕЛУАШ” Олексій Мельник. Мова йшла, зокрема, про ямковий ремонт доріг, те, чи готове місто до зими та відсутність техніки на комунальному підприємстві.

За словами Олексія Мельника, наразі дуже актуальним є питання ямкового ремонту.

DSC02641

- Ми пережили дуже тяжку зиму, з нехваткою техніки і розчинів, ожеледицею та снігом на дорогах, — зазначив він. — Погодні умови, які склалися, стали фатальними для асфальтобетонного покриття, і коли зійшов сніг, всі побачили масштаби проблеми. Будь-яке асфальтне покриття має строк гарантії, зазвичай це 5 років. А деякі наші дороги не ремонтувалися вже років 30. Тому і бачимо такий результат.

Директор КП переконаний у тому, що ямковий ремонт потрібен у 10 разів менше, ніж сьогодні на нього роблять ставки, або навіть і в сто разів. З нинішнім фінансуванням, запевняє він, потрібно робити лише поточні і капітальні ремонти, тому що це набагато якісніше, швидше. А  ямковий ремонт — це точно не еталон якості:

- Наприклад, взяти ту ж вулицю Корольова або Гагаріна. Ми починаємо фрезерувати ями, а поряд асфальт потрісканий і вищерблюється. Якщо яма «два на два», то нам треба зробити яму хоча б 10 на 10, щоб хоч більш-менш привязатися до того «живого» місця, яке буде ще стояти. Ми його вирізаємо і робимо цю «мозаїку» замість того, щоб зняти повністю все і постелити новий шар асфальтобетонного покриття.

Із причин, чому до ремонтів підходять саме таким чином, Олексій Мельник називає брак коштів і відсутність політичної волі.

- Потрібно вчасно приймати бюджет, проводити тендери, підбирати підрядників і давати їм аванс. Ще одне питання — відсутність глобальних підрядників, які якісно ремонували б дороги. В Черкасах вони є, але їх замало щоб вирішити всі наявні проблеми, — додав він.

Крім того, директор КП зауважив, що з наявною нині технікою, а це, зокрема, 3,5-тонний каток (замість потрібного для наших доріг більш ніж 8-тонного) і три КДМ-ки, «ЧЕЛУАШІВ» потрібно 20, щоб можна було вийти на нормальний якісний ремонт доріг. А ямковий ремонт, за його словами, ніколи не буде еталоном якості.

Підводить і техніка, якої так бракує у «команді господарників».

- Для того, щоб мати якісну техніку і не було колапсів у зимовий період, увесь цей процес треба було починати років 5 тому, — каже Олексій Мельник. — Наразі ми працюємо над тим, щоб узяти техніку в лізинг, збираємо всі необхідні документи. Зокрема, хочемо придбати 6 самоскидів, які будуть спеціально обладнані під зимове утримання.

При цьому, зауважує очільник підприємства, ця техніка зможе  і прибирати та поливати вулиці та возити асфальт. Купувати ж  «мертву» техінку, яка працюватиме лише в певний сезон, Черкаси собі дозволити не можуть, — додав він.

Крім того, планують закупити пилосос і рециклер. Загалом, на все передбачено близько 28 мільйонів гривень.

- Сподіваємося, що до зими з цим встигнемо, бо нині основна ставка саме на цю техніку, — каже Олексій Мельник. — А загалом, аби не стати заручниками ситуації взимку, нам потрібно понад півсотні одиниць. А якщо розраховувати тільки на наявну техніку і ту, яку ми хочемо придбати, то «ЧЕЛУАШ» зможе взяти на себе лише прибирання третини міста взимку.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Інопланетянин 15.08.2018 20:11
Мова йшла, зокрема, про ямковий ремонт доріг,
****
Цей пан, що, з дубу впав, чи "..." на мера? Мер же наказував, розказував громаді, що ямковий ремонт у місті зроблять у травні - червні. А у липні на всіх дорогах буде нанесено розмітку. А він у кінці вересні про якийсь ямковий ремонт :o :-? :-x :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Надія. 13.08.2018 12:43
І знову локшина на вуха! І знову чергові обіцянки цього фахівця. І все це до першого снігу. Як повинно бути,- ми знаємо. А от все це впровадити в життя і повинен виконати Мельник, якщо вирішив залишити хлібне місце томади. Хоча, мішають займатися роботою кримінальні справи!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Черкасчанин 12.08.2018 19:38
Цитую Шарафудтінов Еркін.:
Потрібно 28млн. Челауш отримує гроші за свою роботу у Міста. Замість того ,щоб купити собі якогось Лексуса, нехай купляє техніку для роботи. Отоді взимку не буде колапса зі снігом. А вони хочуть щоб їм Місто купило техніку, утримувалр її,а гроші зостануться у челауша. Наглі людці.
Ну если ЧЕЛУАШ коммунальное предприятие - то кто должен ему выделять деньги на технику?Или у Вас с причинно-следственными связями не все в порядке? :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Шарафудтінов Еркін. 12.08.2018 11:46
Потрібно 28млн. Челауш отримує гроші за свою роботу у Міста. Замість того ,щоб купити собі якогось Лексуса, нехай купляє техніку для роботи. Отоді взимку не буде колапса зі снігом. А вони хочуть щоб їм Місто купило техніку, утримувалр її,а гроші зостануться у челауша. Наглі людці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100