реклама

реклама

Вони чарували красою, вражали силою та дивували розумом і кмітливістю. Вони – наші з вами земляки, про яких дізналась не лише Україна, а й світова спільнота.

bezyimyannyij

До 27-ї річниці незалежності України сайт vikka.ua підготував ТОП-10 черкащан, чиї прізвища голосно пролунали на весь світ.

Вже у вересні 2017 про Черкащину почули у світі. Цього разу ми здивували неповторною красою та грацією. Адже черкащанка Юліана Короченцева, яка представляла Україну на міжнародному конкурсі "Місіс Всесвіт-2017" у Південно-Африканській Республіці, виборола титул найкрасивішої жінки світу.

829613

На початку осені, 17 вересня, відома черкаська дизайнерка Олеся Теліженко виступила зі своєю колекцією вишиванок на міжнародному фестивалі, що відбувся у Барселоні. Під час показу в своїх роботах жінка показала всю красу та неповторність українського народного вбрання.

808441

Слід зазначити, що Олеся Теліженко вже давно дивує світ своїми вишиванками.

204085

У жовтні минулого року 14-річний черкасець Роман Сапунцов отримав свою четверту світову перемогу – гран-прі міжнародного конкурсу акордеоністів-баяністів "Премія міста Ланчіано", що проходив в Італії.

383517

Загалом обдарований хлопець вже 17 разів ставав першим на змаганнях різного рівня. Юнака з багатодітної родини переселенців давно примітили викладачі та видатні діячі мистецтв. Наразі викладач-методист Черкаської музичної школи №3 Надія Качор навчає Рому, радить конкурси та готує до них.

Та найбільшою гордістю Черкащини цього року стали спортсмени. Вони підкорювали всесвітньо відомі турніри, ставали чемпіонами Європи та встановлювали рекорди.

Так, у жовтні 2017-го 23-річна черкащанка Марина Оборська стала абсолютною чемпіонкою престижного міжнародного турніру "Arnold Classic 2017" серед юніорок та володаркою "срібла" серед дорослих.

126584

Дівчина підкорила суддів своїми ідеальними формами та змогла показати всю естетику накачаного жіночого тіла. Слід зауважити, що даний турнір був заснований відомим американським бодібілдером Арнольдом Шварценеґґером.

543995

Одним з кращих у світі баскетболу став молодий черкасець Святослав Михайлюк. Протягом усього року його прізвище не сходло з уст справжніх поціновувачів цього виду спорту.

kubkcomaha25t960_1

20-річний вихованець "Черкаських Мавп" в кінці листопада встановив унікальний рекорд у США. У п’яти стартових матчах сезону Михайлюк набрав 94 очка, допустивши при цьому лише дві втрати. Молодий черкасець став першим у NCAA, кому вдалося набрати понад 90 очок, допустивши при цьому менше чотирьох втрат.

895498

А вже в липні цього року черкаський баскетболіст підписав контракт з американскою командою НБА "Лос-АнджелесЛейкерс".

У лютому 2018 року рекордсменом світу та Європи зі стрільби став черкащанин Сергій Куліш. Спортсмен встановив рекорд при виконанні вправи ГП-мікс. Це парне змагання, коли чоловік та жінка здійснюють по 40 пострілів за 50 хвилин.

1501074973066fr3x40500x317

Нагадаємо, що у 2016 році Сергій став призером Олімпійських ігор, що проходив у Ріо-де-Жанейро.

В Італії наприкінці квітня 2018 року відбувся чемпіонат Європи з боксу серед молоді. До складу збірної України увійшла черкащанка Кароліна Махно, яка принесла перемогу Україні та стала чемпіонкою Європи з боксу серед молоді. У фіналі змагань дівчина перемогла свою суперницю з Росії.

3080640820924459410368824476597977081978263o

Уманський спортсмен Валентин Хмільовий у травні цього року здобув титул найсильнішого в світі. Хлопець виборов "золото" чемпіону світу з гирьового спорту серед студентів. Наш земляк обстоював честь України. Валентин виступав у п’яти номінаціях і, у підсумку, привіз п’ять нагород, чотири з яких – золоті.

f6apfbvatcu

У серпні 2018 вихованець Черкаської обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Олімпія" Ілля Ковтун здобув "золото" чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики серед молоді, що проходив у Шотландії. У вправах на паралельних брусах черкасець отримав оцінку 14.000 балів.

145560

Цього ж серпня соцмережами та закордонними ЗМІ розлетілися фото, на яких пара гімнастів виконує небезпечний трюк. Акробат підняв свою партнерку над собою в той момент, коли над ними йшов на посадку літак. На світлині видно, як ноги дівчини опинилися в кількох сантиметрах від шасі літака.

2

Подія трапилася на острові Сен-Мартен у Карибському морі, головна особливість якого полягає в тому, що літаки на цьому острові пролітають дуже низько над пляжем і здійснюють посадку в місцевий аеропорт. Початок злітно-посадкової смуги практично прилягає до морського берега. Головними ж дійовими особами стали випускник уманського університету 36-річний акробат Олег Колесніченко та його партнерка 25-річна Юлія Нос.

00

Чарівні красуні, дизайнери, молоді таланти та визначні спортсмени – це ті, ким пишається не лише Черкащина та Україна, ними пишається увесь світ. Маємо надію, що кількість досягнень та відзнак, здобутих нашими земляками на міжнародному рівні, з кожним роком буде збростати, а імена черкащан продовжать лунати за межами нашої держави.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 УЖАСТЬ 25.08.2018 19:36
А где имя парня, командира роты Кизим с Умани (если ошибаюсь) погибшем в Авдеевке????????????? Для меня это ЧЕЛОВЕК №1. Дайте его фото. Такой парень и погиб за шобло лживых патриотов-хапуг. Уже делят земельные участки за туристические поездки в АТО, уже рвутся на вышестоящие хапужные депутатские места, а о жене оставшейся с ребенком ЗАБЫЛИ!!!!!!! В Киеве вспоминают а на рОДИНЕ, Черкашинне ЗАБЫЛИ!!! Кто вЫ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Гроші 25.08.2018 13:27
Люди у нас здібні, талановиті. Їм би ще відповідну підтримку, фінансування. Не час від часу, а постійно. Проте, перелічені досягнення показують диспропорції в розвитку. Переважно бачимо успіхи в спорті, один музикант з родини переселенців. Зовсім немає визнаних у світі письменників (хоча є Спілка письменників), науковців і винахідників (хоч є купа інститутів-університетів), філософів, архітекторів, художників світового рівня, громадсько-політичних діячів, композиторів, співаків тощо. Треба відповідним департаментам і управлінням щось міняти у своїй роботі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100