Ізраїль відкриє тимчасове консульство в Умані на час святкування єврейського Нового року – Рош-га-Шана, коли щонайменше 30 тисяч євреїв приїдуть у це місто на паломництво.

800px-Hasid-Uman_(29)

Про це повідомляє ізраїльське агентство JTA.

Міністерство закордонних справ у Єрусалимі оголосило про це 28 серпня, зазначивши, що дипломат, який працює в тимчасовому консульстві, «розглядатиме термінові консульські питання, такі як викрадені чи загублені проїзні документи і будь-яка інша надзвичайна допомога, що надається ізраїльськими посольствами по всьому світу».

Тимчасове консульство буде розташоване в комплексі, який вважають місцем поховання рабина Нахмана, праведника XVIII століття, чия могила є центром святкування.

Як і в попередні роки, ізраїльська поліція також відправить офіцерів в Умань на час свята, щоб допомогти місцевій владі підтримувати порядок.

Як зазначає агентство, українська влада в останні роки поліпшила доступ до Умані, і наразі розробляються плани щодо відкриття непрацюючого військового аеропорту поблизу міста для прямих рейсів. «Умань, місто з населенням 70 тисяч жителів, розташоване в центральній частині України, в 150 милях на південь від Києва та в 200 милях на північ від Одеси, – інформує ізраїльське інформаційне агентство. Торік Умань відвідали рекордні 40 тисяч паломників.

Паломництво спричиняє часті непорозуміння між переважно ізраїльськими паломниками і місцевими жителями, багато з яких обурені оточенням їх районів поліцією.

Під час свята, коли Умань збирає багатьох послідовників течії браславських хасидів, не рідкість і вуличні бійки. В Ізраїлі цей рух відомий своєю пропагандою серед ув'язнених.

Ще одне питання – внутрішня торгівля, яка розвивається серед паломників, що, на думку деяких місцевих жителів, усуває переваги традиційного туризму.

Але, згідно з Operativno.net, українські бізнесмени в Умані спеціально завищують ціни для паломників. У той час як українські клієнти платять 70 центів за дюжину яєць, паломники платять 10 доларів США, повідомляє новинний сайт.

Фото: Вікіпедія

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Уманский Еврей 03.09.2018 23:22
Не могу оправдывать бешенство цен. Это не справедливо так обдирать туристов. Если бы украинцам продавали продукты в Израиле в 10 раз дороже, чем местному населению, то какое чувство было бы? Поэтому хасиды давно начали поставку и закупки продуктов какие могут чтобы не было такой спекуляции. С другой стороны понимаю местных. За те гроши которую получают по зарплате и пенсии не возможно нормально жить, поэтому в раз году и приходится быть спекулянтами. Но это всё равно не очень честная игра.
Желаю мира и хороших безопасных праздников.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Ван Гог 03.09.2018 08:20
Хвостик уже на лавці...))) "Ето наша зємля, она просто находітся во врємєнном владєнії ГОЄВ"- Паломник...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Разница в ценах понятна 02.09.2018 19:29
Накладные расходы. По 10 баксов продают, уже почищенные. Без шкурки. А по 70 центов - это бульйон из шкурок, а не яйца. Шкуриный бульйон дёшев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100