630_360_1484151355-3896 Прокуратурою Черкаської області за результатами розслідування скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 2-х осіб, які в період 2012-2016 років, діючи на території Черкаської області та інших регіонів України, створили конвертаційний центр, зареєструвавши на підставних осіб і придбавши 27 фіктивних суб'єктів господарювання, з метою прикриття незаконної діяльності, що полягала у виготовленні та видачі завідомо підроблених документів про неіснуючі господарські операції, а також наданні послуг з мінімізації податкових зобов’язань підприємствам реально діючого сектору економіки.

Також установлено, що обвинувачені вчинили фінансові операції з коштами в сумі майже 74 млн. грн., одержаними від суб'єктів господарювання, внаслідок чого легалізували їх, приховавши їх походження від вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння.

Зазначеним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Крім того, один з керівників підприємств реально діючого сектору економіки, який скористався послугами конвертаційного центру, що призвело до ухилення від сплати податків на суму більш як 2 млн. грн., обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

У ході досудового слідства державі частково відшкодовано завдані збитки в сумі 570 тис. грн., накладено арешт на грошові кошти та майно в розмірі понад 500 тис. грн., а також в інтересах держави прокурором пред’явлено позов про стягнення 2 млн. грн. несплачених податків.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Інна 04.09.2018 01:35
Не "...по двом особам...", а "...по двоХ особаХ..." (Правило за 4 клас). Вчіть українську!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100