реклама

реклама

Уже цими вихідними – 8 вересня – в Україні відзначатимуть День фізичної культури і спорту, який припадає на другу суботу вересня. Традиційно в ці дні по всій країні відбуваються Олімпійські тижні – це різноманітні заходи, які спрямовані на популяризацію олімпійського руху, знайомство з видами спорту, залучення та заохочення дітей і молоді до фізичної активності та занять спортом. В навчальних закладах організовують зустрічі із відомими спортсменами, майстер-класи, руханки, проводять олімпійські уроки тощо.

40654374_932608786923663_8133113014174875648_o

Цьогоріч на Черкащині олімпійський тиждень стартував із олімпійських уроків, які провів для школярів Оліміпійський чемпіон Андрій Іванович Хіміч. Зустрічі із видатним спортсменом відбулися в Черкаській гімназії № 9 та спеціалізованій школі № 3. Учні цих навчальних закладів мали можливість поспілкуватися з чемпіоном та дізнатися подробиці його спортивного життя. Адже Андрій Хіміч – людина-легенда, перший і досі єдиний Олімпійський чемпіон на Черкащині.

Організували таку зустріч для школярів представники відділення НОК України в Черкаській області. Голова відділення Андрій Більда також завітав на захід і відзначив, що золото Олімпіади видатний спортсмен здобув ще далекого 1964 року.

«І вже 54 роки ніхто на Черкащині не може досягти такого рівня. Тож це зовсім непросто, як може здатися на перший погляд. Свою медаль Андрій Іванович виборов у Токіо, і що прикметно, наступна Оліміпада також відбудеться у Токіо. Сподіваємося, що черкаським спортсменам вдасться нарешті здобути таку очікувану перемогу на Олімпійських іграх», - наголосив голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда.

Андрій Хіміч розповів, як розпочав своє шкільне навчання в повоєнній школі 1 вересня 1945 року, про саморобні ковзани та заняття лижним спортом, про навчання в університеті і перші спроби на байдарці та каное, участь у спартакіадах, перші перемоги і врешті переможні Олімпійські ігри. Також гість поділився з учнями особливостями та складнощами тренувань.

«Із гімназією № 9 мене також пов’язує одна історія. Свого часу я організував в Черкасах школу вищої спортивної майстерності із занять на байдарках та каное, і потрібно було при школі створити спортивний клас. Для цієї мети обрали саме нову на той час школу № 9, набрали 30 діток і тренували їх», - поділився спогадами Андрій Іванович.

Після розмови кожен охочий міг доторкнутися до олімпійського «золота» Андрія Хіміча та сфотографуватися на пам’ять.

Гості вручили навчальним закладам подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Зокрема для активних занять на уроках – набір м’ячів, а також комплект літератури олімпійської тематики, яка дозволить краще ознайомитися із історією та сучасністю Олімпійських ігор, для облаштування олімпійського куточка – спеціальні плакати, а також сувеніри та грамоти учасника олімпійського уроку.

Інформація відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100