реклама

реклама

Ізраїльська компанія «Europnim» продавала людям дорогі авіаквитки, але за день до польоту скасувала угоду і не повернула гроші.

shutterstock_1040705893

Про це повідомляє видання «Вести: Израиль по-русски».

Троє людей затримано за підозрою в шахрайстві і обмані тисяч ізраїльтян, яким вони продали квитки в Умань, але скасували угоду за день до польоту.

Два власника ізраїльської компанії «Europnim» і один житель Гіватаїма підозрюються в тому, що напередодні нового року за єврейським календарем продали 2 тисячі квитків в Україну за ціною 635 доларів за кожен, але напередодні вильоту повідомили, що угода скасовується. При цьому гроші вони не повернули. За оцінками слідства, шахраї заробили на авантюрі 1,3 мільйона доларів.

Розслідування почалося після того, як двоє ізраїльтян поскаржилися, що куплені ними квитки були анульовані, а гроші ніхто не повернув. В ході розслідування було встановлено, що подібним чином шахраї обійшлися з ще двома тисячами клієнтів, здебільшого ортодоксами і релігійними євреями, які напередодні Рош-га-Шана здійснюють традиційне паломництво в Умань до могили рабина Нахмана.

В результаті розслідування в неділю, 2 вересня, було затримано двох підозрюваних – 29-річних власників компанії «Europnim» – жителів Бейтар-Іліта і Бейт-Шемеша. У поліції вважають, що ці люди повинні нести відповідальність за шахрайство при обтяжуючих обставинах, фальсифікацію документів, відмивання капіталу.

Крім них підозрюваним у справі проходить також 29-річний житель Гіватаїма. Його було затримано в аеропорту Бен-Гуріон при спробі втекти з країни.

Мировий суд Єрусалима продовжив термін утримання перших двох затриманих на три дні. Рішення про третього ще невідоме.

Поліція просить усіх, хто став жертвою шахрайства цієї компанії, з'явитися до найближчого поліцейського відділку і подати скаргу.

Нагадаємо, що кілька днів тому по дорозі до Умані стався неприємний інцидент. 8 п'яних ізраїльтян, які прямували в Україну, було знято з рейсу через бешкет, влаштований під час посадки. Вони кричали, нападали на екіпаж літака і чинили опір співробітникам поліції, які прибули для їх утихомирення. Через інцидент виліт рейсу був відкладений більш ніж на 3 години.

Як стало відомо 29 серпня, п’яні чоловіки почали бешкетувати ще при реєстрації на рейс № 780, який виконувала авіакомпанія Ukraine International Airlines до Києва. Більшу частину пасажирів становили хасиди, які прямували до могили рабі Нахмана в Умані в переддень свята Рош-га-Шана. Однак основні події розгорнулися вже на посадці.

А рік тому два пасажира побилися в літаку української компанії Ukraine International Airlines (Міжнародні авіалінії України), що прямував рейсом Київ – Тель-Авів.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Ван Гог 06.09.2018 15:31
Супер...хоч одна радісна новина...самі себе обдурили і обібрали...клас...не часто таке відбувається в іудеїв...)))зазвичай це відбувається з гоями...))) Впевнений, така новина викликала не одну усмішку...)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Чорнобаївець 06.09.2018 07:23
А ми - прогавили такий гешефт.
Прикро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Бейтар-Умань 05.09.2018 16:38
Круто! Цікаво, чи звинуватять цих чмошників у антисемітизмі і масовому геноциді відносно двох тисяч євреїв?!!
З іншого боку, кидонули їх на шекелі й бакси такі да ж - гражданє Ізраїля...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Перехожий 05.09.2018 11:41
"Земляка надурити, як на батьківщині побувати" Іудейське прислів'я.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Гроші 05.09.2018 11:12
Літайте Ukraine International Airlines! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100