реклама

реклама

DSC0180 Чіткий графік погашення заборгованості, перегляд тарифів та стратегія розвитку підприємства – це першочергові кроки для вирішення ситуації з водопостачанням у Смілі. Тут, нагадаємо, з 3 вересня дня жителі міста залишились без води – через заборгованість за електроенергію комунальним підприємством «ВодГео» перед ПАТ «Черкасиобленерго».

Аби оперативно вирішити проблему, в обласній адміністрації заступник очільника області Сергій Овчаренко провів нараду з представниками депутатського корпусу Смілянського міськвиконкому, тамтешнього управління ЖКГ та ПАТ «Черкасиобленерго». Сергій Миколайович звернувся до останніх з проханням відновити електропостачання й таким чином запустити централізоване водопостачання в будинки.

– Спільно з депутатським корпусом Смілянського міськвиконкому та Черкасиобленерго розробили чіткий покроковий алгоритм подальших дій, аби врегулювати ситуацію, – зауважив заступник голови. – І я дякую за розуміння та конструктивну роботу. На жаль, в чергове до вирішення цієї проблеми жодним чином не долучилася міська влада Сміли. Сьогодні ж сміляни будуть з водою. А завтра ми вже матимемо офіційне підтвердження намірів з гарантіями, розробленим графіком погашення боргу за спожиту електроенергію комунальним підприємством «ВодГео» перед ПАТ «Черкасиобленерго». Зауважу, необхідними тут є перегляд тарифів та розробка стратегії розвитку самого підприємства.

За інформацією ПАТ “Черкасиоленерго”, КП «ВодГео» має борг у понад 5 млн 250 тис. грн за спожиту електроенергію. Попередньо розроблений  договір реструктуризації заборгованості наразі не виконується. У цілому підприємство сплатило відповідно до нього лише 600 тисяч гривень. Водночас про можливі наслідки обленерго попереджали  «ВодГео» 16 разів лише за період цього року.

Про це інформує сайт ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Ван Гог 05.09.2018 14:13
Зрозуміло, що для вирішення питання потрібні гроші...грошей не має...є лише графік погашення боргу...а що далі?...а далі підвищення тарифів та утримання "ВодГео" за рахунок споживачів...Тарифи приймає виконком міської ради...Ну,опріорі - прийняли (але не факт)...але є ще і депутати, які навряд знайдуть компроміс в цьому питанні (дивлячись на епопеї з мером та секретарем)...а тим часом - борги знову будуть рости...і все по колу...Знову стратегії...тарифи...плани розвитку...скорочення...реорганізація...Так що все це болтологія і "рішалово"...на короткий термін...Питання не вирішено, і думаю років з 10-ть ще не вирішиться...Співчуваю вам Сміляни(((((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Гонта 05.09.2018 10:51
це все до лампочки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100