реклама

реклама

Апеляційний суд Черкаської області розглянув та повністю задовольнив апеляційні скарги Управління Держпраці у Черкаській області та Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області на рішення суду першої інстанції по справі за позовом Підприємства об'єднання громадян «Проектбудсервіс» Звенигородської районної громадської організації інвалідів «Надія» про визнання протиправними та скасування акту спеціального розслідування нещасного випадку та акту про нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом.

301948.w695

10 серпня 2017 року водій транспортних засобів вказаного підприємства був виявлений мертвим в кузові напівпричепа, що стояв на майданчику для розвантаження лісоматеріалів підприємства під кран-балкою. Згідно з висновком КУ «Черкаське обласне бюро судово-медичної експертизи» причиною смерті потерпілого є черепно-мозкова травма внаслідок удару падаючого предмету.

Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку Управління Держпраці у Черкаській області визнала нещасний випадок таким, що пов’язаний із виробництвом. Проте, підприємство не погодилося з висновком комісії та подало позов до суду першої інстанції з вимогою скасувати акт спеціального розслідування нещасного випадку, що стався з водієм. На думку підприємства, потерпілий на час нещасного випадку працював за трудовим договором водієм транспортних засобів, а нещасний випадок стався за обставин, не пов’язаних із виробництвом.

Відповідно до постанови Апеляційного суду Черкаської області рішення суду першої інстанції, яким позовні вимоги було задоволено, підлягає до скасування. Підприємству відмовлено у скасуванні акту спеціального розслідування нещасного випадку, а родина потерпілого отримає гарантований державою соціальний захист та щомісячні страхові виплати.

Про це інформують в Управлінні Держпраці області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100